banner913
banner932
banner1012

Uzun Ömürlü ve Mutlu Birlikteliklerin 7 Altın Kuralı

banner1020

İlişkiniz yıllandıysa artık bazı şeyler ilk günkü gibi olmayabilir. Hala birbirinizi seviyorsunuzdur ancak o ilk zamanlardaki heyecan ve canlılık biraz olsun sönmüş olabilir. Bu heyecanı canlı tutmanınsa elbette yolları var… Dünyaca ünlü ilişki uzmanları bu konudaki basit ve etkili tüyolarını paylaştı!

banner974
Uzun Ömürlü ve Mutlu Birlikteliklerin 7 Altın Kuralı

banner971

 

1. İlk günkü gibi randevulaşmayı bırakmayın

laughing-couple-sharing-a-drink-h-armstrong-robertsclassicstock

Pek çoğumuz için randevulaşmak ve “çıkmak” yalnızca ilişkinin başında olan bir durum. Ancak bunu sürdürmenin faydaları var. İlişki uzmanı Matthew Hussey, randevulaşmanın çok basitçe atmosfer yaratmak ya da değiştirmek olduğunu belirtiyor. “Eğer sıradan bir akşamınız evde kalıp bir film izleyerek pizza yemekse, sıradan lambanızı kullanmak yerine birkaç mum yakın ve pizza yerine partnerinizin en sevdiği yemeği yapın”. Uzmanlar randevulaşmanın illaki pahalı bir aktivite olması gerekmediğine de vurgu yapıyor.

2. Birey olarak yeni şeyler öğrenin

couple-having-fun

Uzmanlar kendinizi yeni alanlarda geliştirmeye devam etmeyi öneriyor. “Yeni alanlarda yeteneklerinizi geliştirerek onların, sizin hakkınızda her şeyi bilmesinin önüne geçin”.

3. Birbirinize alan bırakın

Dollarphotoclub_76286710-e1423206683651

İlişki uzmanı James Preece, “birine verebileceğiniz en güzel hediye sizi özleme şansıdır” diyor ve ekliyor “partnerinizden ayrı vakit geçirdiğinizde onu ne kadar sevdiğinizi düşünebilirsiniz”. Partnerinizden ayrı bir şekilde vakir geçirdiğinizde, hayatın onlarla daha iyi olduğunu fark edebilirsiniz. Sürekli partnerinizle yan yana olup onların en ufak alışkanlıklarının sizi sinir etmesinden daha kötü bir şey yoktur.

4. Yatak odasında yeni şeyler deneyin

Sex-relationship2

İlişki uzmanı Hussey “pek çok erkek cinsellik konusunda lider olmayı istiyor ancak konu konuşulmamış tutkularına geldiğinde çok güvenli hissetmiyorlar” diyor. Bunun için ise partnerlerin birbirine fantazilerini paylaşmalarının güven vereceğini belirtiyor.

5. Telefonunuzu uzaklaştırın

happy-couple

Bazen en güçlü çiftlerin bile arasına giren bir şey var: telefon! Preece, “eğer partnerinize onunla tamamen bütünleştiğinizi hissettirmek istiyorsanız, onların önünde cep telefonunuza bakmayın” diyor ve ekliyor “sadece birbirinize odaklanmak tutkunuzu canlı tutacak”.

6. Birbirinize zaman yaratın, özellikle de özel durumlarda…

2016-01-18-1453090253-7345058-dailyhabitsofwildlyhappycouples

Partnerinize hediye almanız cin fikirli bir hareket olabilir ancak uzmanlara göre partnerinize verebileceğiniz en iyi hediye zamanınız! Hussey “ikinizin de daha önce gitmediği bir yere minik bir tur düzenleyin ya da beraberce yeni bir şey öğrenin. Bu sayede yalnızca kaliteli zaman geçirmekle kalmayacak aynı zamanda yeni bir bağlantı ve sohbet konusu bulabileceksiniz” diyor.

7. Sahip olduklarınıza değer verin

old_couples_in_love_are_so_cute_640_01

Günün sonunda partnerinize hayatınızda olduğu için ne kadar memnun olduğunuzu söylemekten vazgeçmeyin. Bunu söylemenin en basit yolu ona sizin için ne ifade ettiğini söylemek. Preece “bu çok bariz görünse de çok çabuk unutulan bir şey” diyor.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.