banner913
banner932
banner1012

Uzmanların önerdiği çocuk büyütme yöntemleri

banner1020

Çocuğunuzun ilerleyen dönemlerde iyi ve karakterli birey olması için uzmanların önerdiği çocuk büyütme yöntemlerinden bazıları şunlar..

banner974
Uzmanların önerdiği çocuk büyütme yöntemleri

banner971

 

 ÇOCUĞUNUZLA VAKİT GEÇİRİN:

Çocuklarınızın problemlerini dinleyip yapmaktan zevk aldığı hobilere ilgi göstermelisiniz. En önemlisi de konuşurken çocuğunuzu sakın geçiştirmeyin, onu büyük dikkatle dinleyin

undefined

 DEĞERLİ OLDUĞUNU SÖYLEYİN:

Sizin için ne kadar değerli olduğunu göstermek bazen yeterli olmayabilir. Sevginizi hissettirmekle beraber bunu ona söylemeniz gerekir.

undefined

SORUNLARDAN KAÇIŞ ÇÖZÜM DEĞİL:

Mesela çocuğunuz artık futbol oynamak istemediğini söylerse çocuğunuza bunun nedenini sorun ve sorumluluklarını anlatmasını isteyin.

undefined

 HER GÜN ÇOCUĞUNUZDAN YARDIM İSTEYİN VE TEŞEKKÜR EDİN:

Yapılan araştırmalar minnet gösteren bireylerin merhametli olduğunu, daha cömert ve yardımcı olduğunu gösteriyor. Psikologlar çocuğunuz yardım ettiği zaman onları ödüllendirmenizi tavsiye ediyor.

undefined

 OLUMSUZ DÜŞÜNMESİNİ ÖNLEYİN: Çocuğunuzun sinir, utanma, kıskançlık, inat gibi olumsuz duygularla mücadele etmesini sağlayarak iç çatışmalarını çözmesinde yardımcı olmuş olursunuz.

undefined

 DÜNYANIN NE KADAR KAPSAMLI OLDUĞUNU ONA GÖSTERİN:

Araştırmalara göre hemen hemen her çocuk yalnızca aile ve arkadaşlarının olduğu küçük dünyalara ilgi gösteriyor. Bu sınırlı dünyalarının dışına çıkıp başka insanlar ve olaylar ile tanışmaları önemlidir.

undefined

Uzmanlar şöyle söylüyor:

Çocuğunuzu kibar, şefkatli ve merhametli yetiştirmek kolay değildir. Fakat bunu hepimiz başarabiliriz. Dünyadaki hiçbir şey size bu başarının verdiği mutluluğu veremeyecek.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.