banner913
banner932
banner1012

Ütü yaparken dikkat edilmesi gerekenler

banner1020

Çoğu kadının ütü yapmaktan nefret ettiğini biliyoruz. Peki, vücudumuz da aynı fikirde olabilir mi?

banner974
Ütü yaparken dikkat edilmesi gerekenler

banner971

Göğüs Hastalıkları Uzmanları ütü buharına maruz kalmanın sağlık sorunu yaratıp yaratmayacağını anlattı ve ütü yaparken dikkat edilmesi gerekenlere değindi.

undefined

Alerjik astım hastalarının kapalı ortamda yüksek nem ile temasının astım ataklarını uyarabileceğini belirten uzmanlar, astım hastalarının ütü yapmak gibi nemli ortam yaratan durumlardan kaçınmasını önerdikleri dile getirdi.undefined

Özellikle son dönemde satışa sunulan yoğun buharlı ütülerin riskli olduğuna dikkat çekiyor. Astımı olmayanlar için de yüksek derece nemli ortamlar sorun yaratabiliyor. 

undefined

Astım olmayanların (astım ya da alerjieğilimi de yoksa) kapalı ortamda kalmadıkları ve ütülerin rutin bakımı gerçekleştirdikleri müddetçe sorun yaşamayacağını söyleyen uzmanlar, ütünün her kullanımda temizlenmesinin gerektiğini ve camların açık tutulması gerektiğini belirtiyor.

  

undefined

Nemli ortamın mikroorganizmanın üremesini kolaylaştırdığını ve bu riskten ötürü kapalı ortamda uzun süre kalınmaması gerektiğini sözlerine ekliyor.

ütü yapmak ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.