banner913
banner932
banner1012

Tüm çocukların umudunu gözlerinde taşıyan çocuk; Abushe!

banner1020

Abushe Kırk Binde Bir Rastlanan ”Waardenburg Sendromuna” Sahip Bir Çocuk.

banner974
Tüm çocukların umudunu gözlerinde taşıyan çocuk; Abushe!

banner971

Bu Sendrom İrisler Arasındaki Özel Bir Pigmentesyondan Oluşturuyor.

Abushe ailesi ile birlikte geleneksel görünümlü ahşap ve kerpiçten yapılmış bir evde yaşıyordu. Bir gece büyükannesiyle uyudukları sırada odada yangın çıkıyor. Neyse ki minik Abushe ve büyükannesi bu yangından kurtulmayı başarıyorlar. Ancak Abushe o günden kalan bir yara izini mavi gözlerinin üzerinde; hala alnında taşıyor.

Pek çok eşyası ve okul kitapları da yangında kül olan Abushe; ”En değerli eşyam” dediği kırmızı topunu ise yangından kurtarmayı başarıyor. O’nun için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirtiyor ve diğer çocukların topunu kıskanıyor olmasını da ekliyor sözlerine ufak bir tebessümle.

Futbol maçlarının gösterildiği barlarda zaman zaman Barcelona maçlarını izlemeyi çok sevdigini belirtiyor. En çok Messi’yi sevdiği söylüyor ve şöyle anlatıyor; “Benim gibi, diğerleri gibi değil!”

Ailesi Gözlerini İlk Gördüğünde Büyük Bir Şok Yaşıyor ve Minik Abushe’nin Kör Oldugunu Düşünüyor…

Ailesi durumu önce Tanrı’nın laneti olabilme ihtimaline yoruyor. Çok yoksul oldukları için doktora gidemiyorlar bu yüzden Abushe’nin görebildiğini anlayabilmeleri için Abushe büyüyene dek, uzunca bir süre beklemek zorunda kalıyorlar. Abushe diğer çocukların ona zaman zaman “Plastik Göz” diyerek dalga geçtiğini söylüyor. Bunun canını sıktığını söylüyor, fakat yüzünden asla tebessümünü silmiyor…

Abushe, büyükannesinin bulunduğu köyden okuluna gidebilmesi için gereken otobüs bileti parasını ödeyemediği için okulun hemen yanında derme çatma bir yerde kalmaya başlıyor…

Kartonun üzerinde yatıyor ve fotoğrafını çeken kişiye kartonu gösterirken “Kirli biraz…” diye belirtiyor güzel yüzünde oluşan utangaç ifadeyle… Yiyecek ihtiyacını genellikle kaldığı yerin hemen karşısındaki restoranlar karşılıyor. Abushe kendisini esas zorlayan şeyin okuyabilmek veya yemek bulmak için verdiği yaşam savaşı değil ona “Canavar” diye hakaret edip bazen de zevk için döven gençler olduğunu söylüyor…

Minicik hali ile bize umudu, savaşmayı ve pes etmemeyi öğretiyor bu minik beden… Dileriz ki, bu küçük kahramanın bundan sonraki hayatı gözleri gibi güzel ve  mucizelerle dolu olsun.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.