banner913
banner932
banner1012

Tahta kaşık bakımı nasıl yapılır?

banner1020

Mutfakta en çok tercih edilen şeylerden biri de tahta kaşıklar ve çatallardır. Tahta kaşıklarınızı ya da çatallarınızı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar bulunduğunu biliyor muydunuz?

banner974
Tahta kaşık bakımı nasıl yapılır?

banner971

Tahta kaşık bakımı nasıl yapılır? Tahta kaşık bakımında dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? 

undefined

TAHTA KAŞIKLARINIZI BULAŞIK MAKİNASINA ATMAYIN:

Mutfakta yemek yaparken en çok tercih edilen kaşıklardan olan tahta kaşıkları temizlerken bazı şeylere dikkat etmek gerekiyor. Tahta kaşıklarınızı ya da çatallarınızı temizlerken ılık su ile yıkamalı ve bulaşık deterjanı kullanmalısınız.Bulaşık makinesine de atarak temizleyebilirsiniz. Ancak tahta kaşıklarınızı bulaşık makinasına atmak onların ömrünü kısaltacaktır. Bu nedenle elinizde yıkamaya özen göstermelisiniz. 

undefined

ZEYTİN YAĞI İLE OVALAYIN:

Tahta kaşıklarınızı düzenli olarak yağlayın. Bu zeytinyağı için ters bir tepkime yapacaktır. Üzerindeki kirli atıkların kolay bir şekilde temizlenmesini sağlayacaktır. 

undefined

TAHTA KAŞIK KOKUSU NASIL GEÇER?:

Tahta kaşıklar kokuyu hemen hapsetme özelliğine sahiptir. Kokuyu çıkarmak için karbonatlı suyun içerisinde bekletmeniz yeterli olacaktır. Sirkenin içerisinde de bekletebilirsiniz. Bu şekilde kokunun kaşıklardan ya da çatallardan kolaylıkla çıktığını fark edeceksiniz.

 

undefined

TAHTA KAŞIK NE ZAMAN ATILMALIDIR?:

Tahta kaşıklar atılması gereken zamanı belli eder. Çatlayıp kırılmaya başladığı zaman kaşıklarınızı daha fazla bekletmeyin.

  

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.