banner913
banner932
banner1012

Sirkenin bahçede kullanımları

banner1020

Haşereler, bir türlü filizlenmeyen çiçekler, yabani otlar gibi bahçe problemlerinden sirkeyle kurtulabilirsiniz.

banner974
Sirkenin bahçede kullanımları

banner971

Yabani otlarla savaşır
Sirke müthiş bir ot ilacıdır. Beyaz sirkeyi bir sprey şişesine doldurup kurtulmak istediğiniz yabani otlara sıkın.

Ölü çiçekleri canlandırır
Çiçekleriniz mantara veya yaprak bitine yakalandıysa sirke tam da ihtiyacınız olan şey. 2 çay kaşığı sirkeyi bir sprey şişesine koyun. Üzerine papatya çayı doldurduktan sonra ölü bitkilerinizin problemli bölgelerine sıkın.

Toprağı besleyin
Bitkilerinizin toprağındaki oksijen seviyesini arttırmak için birkaç 100 mililitre beyaz sirkeyi sulama kabına doldurun. Üzerini suyla doldurduktan sonra çiçeklerinizi normal şekilde sulayın.

Tohumların filizlenmesini hızlandırın
Bitkilerin filizlenmesini beklemek oldukça sabır isteyebilir. Bunun için sabrınız yoksa tohumları iki parça zımparanın arasına alıp nazikçe sürtün. 1'e 3 oranında beyaz sirke ve su ile birkaç damla bulaşık deterjanını karıştırın. Tohumu bir gece bu karışımın içinde beklettikten sonra ekin.

Salyangozları ve böcekleri uzaklaştırın
Bahçenizden salyangozları ve böcekleri uzaklaştırmak için bahçenizin köşelerine sirke püskürtün.

Koparılan çiçekleri daha uzun süre yaşatın
Çiçekler koparıldıktan sonra ömrü birkaç günden fazla sürmüyor. Bu süreyi biraz daha uzatmak için 2 çay kaşığı beyaz sirkeyle bir çay kaşığı şekeri vazonuzdaki suyla karıştırın. 

 Kedileri ve köpekleri bahçenizden uzak tutun
Kedilerin ve köpeklerin bahçenizde dolaşmasını istemiyorsanız bir bez parçasını sirkeyle ıslatıp bahçenizin bir yerine koyun. Haftada bir tekrarlayın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.