banner913
banner932
banner1012

Mutfağınızda kimyasal temizleyicilerden kurtulun!

banner1020

Evinizde temizlik için kullandığınız bütün malzemeler kimyasal içeriyor. Bu kimyasallar, lekelerin çıkarılması ve evinizin dezenfekte edilmesini sağlıyor, ancak sizin sağlığınıza uzun vadede zarar veriyor. Bu temizleyicileri kullanmayarak, aynı etkiyi sağlayacak doğal temizleyiciler konusunda sizlere farklı önerilerimiz olacak. Hem ucuz hem de sağlıklı!

banner974
Mutfağınızda kimyasal temizleyicilerden kurtulun!

banner971

 

 

Ketçap’la fırınınızı temizleyin:

Fırınınızın içinde inatçı lekeler varsa o zaman düşük ısıda çalıştırın. Lekelerin üzerine ketçap dökün. 5 dakika bekleyin. Sildiğiniz zaman lekelerin kolay bir şekilde çıktığını göreceksiniz. 

undefined

Aliminyum folyo, gümüşleri temizler:

Kararmış gümüşleriniz için aliminyum folyo kullanabilirsiniz. 1 litre suya 1 çorba kaşığı karbonat karıştırın. Bu karışımı aliminyum folyo üzerine dökün. Gümüşlerini 10 dakika bu çözeltinin içinde bırakın. Sonra bir maşa ile gümüşlerinizi çıkarın. 

undefined

Giderlerinizi açmak için soda kullanın:

Giderleriniz tıkalı ise oda sıcaklığında soda veya kola dökün. 10 dakika bekledikten sonra ılık su dökün. Hem giderleriniz açılacak hem de dezenfekte olacaktır.

undefined

Portakal kabuğu doğal su lekelerini temizler:

Ayna veya musluklarınızda bulunan su lekelerinden kurtulmak istiyorsanız, portakal kabuğunu kullanabilirsiniz. Portakal kabuğunun beyaz tarafıyla ayna ve musluklarınızı silin. Portakal yağının parlatıcı özelliği devreye girecektir.

undefined

Diş macunu, kirli duvarları temizler:

Bir bez veya fırçaya diş macunu ilave ederek silin. Ardından su ile durulayın. Diş macunu ile kokan bebek biberonlarını da temizleyebilirsiniz. Böylece biberonların hem temizlendiği hem de kötü kokusunun gittiğini göreceksiniz.

undefined

Limon buzdolabını temizler:

Buzdolabı, içinde bulunan yiyeceklerin kokularının karışımı sebebiyle kötü kokabilir. Bunu engellemek için bir pamuk veya süngerin üzerine limon damlatın. Buzdolabının içine koyun. Birkaç saat içinde kötü kokulardan eser kalmayacaktır.

undefined

Sirke tıkanan alanları açar:

Beyaz sirke mükemmel çok amaçlı temizleyicidir. Musluk giderlerinizin tıkanması halinde yarım fincan karbonat dökün. Ardından bir fincan sirke ilave edin. 10 dakika sonra gidere, sıcak su dökün. Musluk giderleriniz açılmış olacaktır. Paslanmaz çelik mutfak malzemeleriniz donuklaştıysa, sirkeli bir bezle ovabilirsiniz. Çelikleriniz pırıl pırıl olacaktır.

undefined

Tuz pası temizler:

Bir süngerin üzerine tuz serpin ve paslanan mutfak malzemelerinize sürün. Ardından durulayın. Mutfak süngerlerinizi de tuzlu suyun içinde bir gece bekleterek ömrünü uzatabilirsiniz. Döküm tencereleri de yıkadıktan sonra tuzlu suda bekletin, ardından durulayıp silin. Tencerelerinizi kaldırmadan veya kullanmadan önce hafifçe yağlamanızı öneriyoruz.

undefined

Kaynar su, yağları temizler:

Kaynar su yağ üzerinde döktüğünün zaman alacağınız bir çok kimyasal temizleyiciden çok daha iyi temizler. Kaynar su içine ilave edeceğiniz karbonat ile birçok inatçı lekeyi temizleyebilirsiniz.

undefined

Boraks bakterileri temizler:

Eşit miktarda boraks ve karbonatı karıştırarak kendi deterjanınızı yapabilirsiniz. Ayrıca 3 yemek kaşığı boraks musluk giderlerine dökebilirsiniz. Giderlerinizdeki tüm bakterileri yok etmiş olacaksınız.

undefined

Karbonat kötü kokuları temizler:

Soğan ve sarımsak doğradıktan sonra ellerinizde kalan kokudan rahatsız mı oluyorsunuz? Ellerinizi sabun yerine karbonatla ovabilirsiniz. Kullandığınız deterjanın içine 2 yemek kaşığı karbonat ekleyerek sıvı bulaşık deterjanının gücünü artırabilirsiniz.

undefined

Oksijenli su mikropları öldürür:

Eşit miktarda oksijenli su ile su karıştırarak istediğini her şeyi dezenfekte edebilirsiniz. Hem dezenfekte etmek hem de ağartıcı olarak her zaman mutfağınızda bu karışımı sprey şişesinde hazır bulundurun.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.