banner913
banner932
banner1012

Mangal kömürünün farklı kullanım alanları

Özellikle yaz aylarında kullanılan mangallar, her daim ailede bir keyif seçeneği olmuştur. Ailecek çıkılan tatillerde, gidilen pikniklerde mangal yakılması favori bir etkinlik olmuştur.

banner974
Mangal kömürünün farklı kullanım alanları

banner971

 

  Mangal kömürleri bir çok alanlarda kullanılmaktadır. Arta kalan mangal kömürleri değerlendirmek artık oldukça kolay. Peki, Mangaldan arta kalan kömürler nasıl değerlendirilir? Arta kalan mangalların kullanım alanları nelerdir?  

Yanmış kömürün soğuması üzerinden 48 saat geçmesini bekledikten sonra cildinize aktif kömür maskesi yapabilirsiniz. Kömür cilt üzerinde istenmeyen kir ve yağları çeker. Bunun için özellikle bahar ve yaz aylarında yüzünüze uygulayabilirsiniz.

undefined

Kimyasal içerikli bir kömür kullanımı oldu ise arta kalan yanmış kömürleri bitkileriniz için kullanabilirsiniz. Toprağın Ph değerini artıracaktır.

undefined

Yollardaki veya kapınızın önündeki ızgaraya dökebilirsiniz. Bu küller ızgaraların açılmasında yarar sağlayacaktır.

 undefined

 

Buzdolabında bulunan yiyeceklerden kaynaklı sürekli bir koku meydana geliyorsa delikli bir plastik torbanın içinde bir parça yanmış bir parça kömür koyunuz. Tüm kokuları giderecektir.

undefined

Kestiğiniz çiçekleri vazoya koymadan, dibine bir iki parça yanmış kömür koyunuz. Çiçekler daha uzun ömürlü kalacaktır.

undefined

Bahçede bulunan yabani otlardan kurtulmak için, yabani otların bulunduğu bölgeye yanmış kömür veya küllerini savurabilirsiniz.

undefined

Orkidelerin daha sağlıklı olmasını istiyorsanız, yanmış kömürleri eziniz ve saksı diplerine koyunuz.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.