banner913
banner932
banner1012

Kedilerle İyi İletişim Kurmanın 9 Miyvasal Yolu

banner1020

Kedilerle olduğu kadar diğer tüm hayvanlarla da anlaşmanın belli başlı kuralları var. Ve aslında işin özü hangi hayvana nasıl davranacağınızı bilmekte geçiyor. Tabii bizler en fazla vakti kedi ve köpek gibi evcil hayvanlarla geçirdiğimiz için onlar hakkında daha fazla deneyime sahibiz. Hala ben kedilerin garip dünyasını anlamlandıramıyorum, kedimle nasıl miyavlaşıp iki lafın belini kırarım diye soruyorsanız sizler için mükemmel bir liste hazırladık. Bu sayede köpeklere fısıldayan insan edasında, kedilere miyavlayan insan pozuna geçebilirsiniz.

banner974
Kedilerle İyi İletişim Kurmanın 9 Miyvasal Yolu

banner971

1. Yavaşça göz kırpın

Göz kırpın derken çapkınlıktan bahsetmiyoruz. Ve ilk bakışta bu biraz saçma ve komik bir görüntü olabilir ama kedinin karşısında gözlerinizi yavaşça kapayıp açtığınızı görmesi bulunduğunuz durumdan huzurlu olduğunuzu, rahat hissettiğinizi ve ondan tedirgin olmadığınızı gösterir. Bir oyunlar karıştırmayacağınızı ve sakin bir ruh halinde olduğunuzu görmek kediyi de sakinleştirir ve mayıştırır.

2. Sakın dik dik bakmayın

Bir üsteki maddenin 180 derece aksinden bahsediyoruz, dik dik bakmak. Bir inatmış gibi birbirinize göz kırpmadan baktığınızda bunun bir oyun olduğu düşünülebilir. Fakat kedi o süre zarfında zihninde milyonlarda ihtimali aklından geçiriyordur acaba nereden saldırır ve ben nasıl tırmıklayarak alt ederim diye. Gözleri açarak bakmak onu rahatsız ve güvensiz hissettirir. Gerilmesine yol açar, yapmayın efendim.

3. Konuşmak güzeldir

Gönül isterdi ki birlikte miyavlaşalım, sohbet edelim. Fakat bizim ortak dilimiz ancak sevgi.  Bunun yanında normal konuşmak da kediler üzerinde rahatlatıcı bir etkiye sahip. Çünkü sizin ses tonunuzdan ruh halinizi ve vermek istediğiniz mesajı alabilecek kadar zekiler. Hatta sıklıkla tekrarlanan kelimelere tepki vermeleri de sırf bu yüzden.

4. Göbek sevmeyi aklından bile geçirme

Biliyoruz en tatlı yerleri göbüşleri ve doya doya öpmek istiyoruz ama bu da kesinlikle yapılmaması gerekenler arasında. Birinin özel bölgelerinizi mıncıkladığında nasıl rahatsız olduğunuzu hayal edin ve bunu bir kedi tacizi olarak görüp hak verin. Tabii bazı kediler bu kuralın dışında kalıyor ya da sizi artık özeli olarak gördüğü için sakınmadan göbeğini sevdirebiliyor. Yine de yabancı bir kedinin özellikle bel altı ve göbek kısmına dokunmak yapılacak en büyük hatalardan biri.

5. Mırıltıyı anlayın

Kediler mırlayarak ya da gırlayarak (bu bile kişiden kişiye değişen bir tabir) duygularını ifade ediyorlar. Çoğu kedi keyfi yerindeyken mırladığı gibi bazen çektiği acı veya ağrıyı anlatmak için de mırlayabiliyor. Burada ayırt etmeyi bilmek çok önemli. O nasıl sizin ses tonunuzu ve kelimelerinizi ezberliyorsa siz de onun mırıltı tonlarını öğrenmelisiniz.

6. Mıncıklamak, yoğurmak, sarılmak…

Artık adına ne derseniz… Kediler bebekliklerinden itibaren annelerinin yanına kıvrılıp yattıkları ve kendilerini ona sevdirdikleri için bu ihtiyacı bazen insanlardan da gidermek istiyorlar. Bu yine tamamen onların tercihi, siz alıp zorla sarılamazsınız. Fakat sarılmak için yanınıza geldiğinde onunla hafif hafif yoğurmalar şeklinde istediği ilgi ve sevgiyi gösterebilirsiniz. Emin olun bu sizi daha çok yakınlaştıracaktır.

7. Koku testine girin

Eğer yeni bir kediyle tanışacaksanız ilk olarak parmağınızı onun burnuna doğru tutun ve sizi koklamasına izin verin. Sizi kokladıktan sonra ya hoşlanmayıp geri çekilecek ya da burnunu ve başını sürtmeye başlayacaktır. Bu test sizin istenmeyen geri çevrilmelerden tırmıksız kurtulmanızı sağlar. Hem ona en başta vereceğiniz güven de maçın erken dakikalarında atılan gol gibidir.

8. Baş tokuşturun

Kediler bunu çoğu zaman yaparlar ve bu “seni seviyorum ve güveniyorum” anlamı taşır. Peki ya biz bunu neden yapmıyoruz? Kedinize siz de başınızı uzattığınızda ona doğru sürtündüğünü göreceksiniz. Onunla aynı iletişim kanalı ve beden dilini kullanarak konuştunuz, tebrikler!

9. Yalanmanın arasına girin

Eğer kedinizi yeterince tanıyorsanız kendini yalarken parmağınızı veya elinizi araya kaynak yapın. Bir süre sonra sizi de yaladığını fark edeceksiniz. Kediler için yalanmak çok özel bir faaliyettir ve aile içlerinde de birbirlerini yalayarak samimi olurlar. Bir kedinin sizi yalaması size verdiği değerdendir ve aileden gördüğünü gösterir. Sizin bu hareketiniz ise aynı şekilde onu aileden gördüğünüzü ve buna katılmak istediğinizi anlatır. Hem de koku testinin öneminden bahsetmiştik, bu koku alışverişi aradaki dostluk için de pekiştiricidir.

Kedi dilinin tırtıklı yapısını hissetmemiş olanlar özellikle denemeli. Ve bilmeyenler için dipnot düşelim, bu tırtıklı yapıdan dolayı kedilerin salyası olmaz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.