banner913
banner932
banner1012

Hangi yumurta daha sağlıklı?

banner1020

Sürekli yumurta tüketenler yumurtayı kırdıktan sonra üç rengin olduğunu görmüşlerdir. Peki bu 3 renk yumurtadan hangisi daha sağlıklı, hangi renk yumurta sağlığımıza daha faydalı? İşte yanıtı…

banner974
Hangi yumurta daha sağlıklı?

banner971

Yumurtaların açık renkli olanları taze, koyu renkli olanları ise halk arasında bayat yumurta olarak bilinmektedir. Ancak bu inanış kesinlikle yanlıştır. Yumurtaların renkleri  doğrudan tavukla ilgilidir. Tavukların sağlığı direk olarak yumurtanın kalitesine yansır.

Peki hangi renk yumurta daha kaliteli ve sağlıklı diye merak etmeye başladıysanız hemen açıklayalım…

Turuncu renk yumurta 
Turuncu yumurta salma tavuk yumurtasıdır. Yani çiftlikte yetişmiş, gün ışığı görmüş sebest yetişen en sağlıklı  tavuğun yumurtası anlamına gelmektedir.  Aynı zamanda turuncu yumurtanın besin değeri çok yüksektir.  

Açık turuncu 

Açık turuncu yumurtalarda aynı şekilde turuncu yumurtanın özelliklerini taşımaktadır.

Sarı renk yumurta 

Genelde marketlerin temin ettiği bu yumurtalar, aslında fabrikadan geliyor. Bu tavuklar, fabrikalarda gün görmeden ve sadece tahılla beslenerek yaşıyor. Kuluçka makinesinden çıkan bu tavuklar hiçte sağlıklı ve doğal olmayan bir ortamdalar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.