banner913
banner932
banner1012

"Eve ayakkabıyla girmeyin" tavsiyesi

banner1020

Corona virüsü salgınının dünyayı kasıp kavurduğu bu günlerde alınan önlemler, hastalığın yayılmamasında önemli rol oynuyor.

banner974
"Eve ayakkabıyla girmeyin" tavsiyesi

banner971

Uzmanlar, dışarıda gezilen ayakkabılarla eve girilmemesi tavsiyesinde bulunuyor.

undefined

İngiliz sağlık uzmanları, yeni tip corona virüsünün (Covid-19) ayakkabı tabanına bulaşarak eve girebileceği konusunda uyarılarda bulundu. Uzmanlar, "Eve girince hemen ayakkabınızı çıkarın. Çoğu ayakkabı gözenekleri olmayan kauçuk tabana sahip, virüs bu tabanlar üzerinde 5 güne kadar hayatta kalabiliyor" dedi.

undefined

Ayakkabıları, evin girişinde yaşama alanının dışında bırakmayı tavsiye eden uzmanlar, sokak kıyafetinin eve döndükten hemen sonra yıkanması gerektiğini, virüsün kıyafet üzerinde 24 saate kadar hayatta kalabildiğini kaydetti.

undefined

Corona virüsü salgınından sonra ise uzmanlar, doğru olanın eve ayakkabılarla girmemek olduğuna dikkat çekiyor. Dışarıda giyilen ayakkabının tabanına yapışan virüs ve mikroplar, eve taşınıyor.

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.