banner913
banner932
banner1012

Elektrik Faturasını Düşürme Yolları

banner1020

Kapatma tuşuna bassanız bile bazı elektronik aletlerin çalışmaya devam ettiğini biliyor muydunuz? İşte sadece fişten çekerek elektrik faturanıza katkıda bulunduracak elektronik aletler

banner974
Elektrik Faturasını Düşürme Yolları

banner971

 

Dekoder

Çoğu insan dekoder yerine sadece televizyonu kapatır. Fakat maalesef kapalı konumda duran dekoderler de elektrik çeken araçlar arasında. Dolayısıyla fişten çekmeden evden çıkmasanız iyi edersiniz.

Televizyon

Televizyonu kapatmak için sadece kumanda kullanmanız pek bir işe yaramıyor. Fişten çıkarmadığınız sürece televizyonunuz çalışmaya devam edecektir.  Elektrik faturasına etkisini ay sonunda görebilirsiniz. 

Bilgisayar

Bilgisayarı kapat komutu, bilgisayarınızı kapatmaya yetmiyor. Bilgisayarınız fişte takılı kaldığı sürece elektrik çekmeye devam edecektir. Bu yüzden hem bilgisayarın kendi ömrü hem de elektrik faturanız için fişten çektiğinize emin olun

Hiç fark edilmese de üzerinde zamanlayıcı bulunan elektronik aletler de fişte takılı kaldığı sürede elektrik çeken araçlar arasında. Dolayısıyla kullanmadığınız zamanlarda fırınınızı fişte tutmazsanız tasarruf sağlayabilirsiniz. 

Şarj aletleri

Prizde bırakılmış bir şarj aleti, ucuna bağlı bir elektronik alet olmasa bile elektrik çeker. Fakat voltajı o kadar düşüktür ki fark etmemeniz çok normal. 

Uzun lafın kısası, bütün elektronik araçlarınızın gerçekten kapandığına emin olmak için fişten çekmelisiniz. Bu şekilde elektrik faturanızı hiçbir şeyi kısmadan düşürebilirsiniz. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.