banner913
banner932
banner1012

Çocuğunuza Ödev Yapma Alışkanlığı Kazandırmanın 7 Etkili Yolu

banner1020

Çocuklara erken yaşta ödev yapma alışkanlığı kazandırmak çok önemlidir. Bu alışkanlığı kazanmanın çocukların akademik başarılarına çok etkisi olmaktadır. Sorumlulukla ilgili olan ev ödevi yapma alışkanlığı, çocukların okul, iş ve hayatlarında ki başarılarında önemli bir rol oynuyor.

banner974
Çocuğunuza Ödev Yapma Alışkanlığı Kazandırmanın 7 Etkili Yolu

banner971

 

 

Motivasyon: Ödeve ne zaman başlayacağına karar vermesini isteyin, zamanında başladığında onu ödüllendirin.

odev yapma 4

Destek: İlk 5 dakika yanında olun. Dikkatini ödeve vermesinde, kendisinden isteneni anlamasında ona yardımcı olmaya çalışın.

odev yapma 5

Düzen: Düzenli ödev saati oluşturun ve 21 gün tekrarlayın. Rutin yapılan işler alışkanlığa kolay dönüşür. Çocuk zamanlar kendini ödev saatine göre düzenler.

odev yapma 6

Sorumluluk: Ödevleri siz değil, çocuğunuz yapmalı. Tabi ki ödev ile ilgili size yöneltilen soruları cevaplayın fakat onunla aynı masada oturup ödevini yapmayın.

odev yapma 2

Teşvik: Ders materyallerini birlikte hazırlayın. “Ödevini bu kalemle mi yapmayı seviyorsun, yoksa diğeriyle mi?” diye sorarak işe başlayın.

odev yapma 1

Tekrar: Ödevin amacı çocuğun kendisine öğretilmiş olan beceriyi kendi başına tekrarlamasını sağlamak olduğunu unutmayın.

Mola: 5-10 dakikalık dinlenme sürelerini belirleyin. Mola aralarını elindekini bitirmesi gereken bölümü bitirdikten sonra vermesini sağlayın, aksi takdirde çocuk araya kadar kalan süreyi hayal kurarak geçirecektir.

odev yapma 3

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.