banner913
banner932
banner1012

Çarşaflarınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz?

banner1020

Temiz çarşafların serilmiş olduğu bir yatağa girmekten daha iyi bir his yoktur; ancak birçoğumuz, çarşaflarımızı yeterince yıkamadığımızı kabul edebiliriz. Fakat uzmanlar kirli çarşaflar üzerinde uyumanın, yalnızca kötü kokuya dayanmaya çalışmaktan çok daha kötü sonuçlar doğurduğunu ortaya koydu. İşte uzmanlardan kirli çarşaflar ile ilgili gerçekler...

banner974
Çarşaflarınızı ne sıklıkla yıkıyorsunuz?

banner971

Uyku esnasında terlemeyi sürdürürüz ve vücut yağları salınmaya başlar. Kumaş liflerinde tükürük, idrar, genital sıvılar ve dışkı bulmak mümkündür.

Çarşaflar düzenli bir şekilde yıkanmıyorsa ve kişinin vücudunda çizikler ya da yaralar varsa, enfeksiyon kapması olasıdır. Ayak mantarı gibi mantar türleri de kumaşlardan kapılabilir.

Düzenli yıkamadan kaçındığınız kirli yatak çamaşırları yüzünden, yatağın diğer bölümleri zarar görebilir.

Çarşafların ve yastık kılıflarının sık sık yıkanmaması, sıvıların yastıklara ve şiltelere sızmalarına sebep olur; bunları temizleyebilmek, çarşafları makineye atıp yıkamaktan çok daha zordur.

Hijyenik olmayan uykuyu engellemek adına, çarşafları haftada bir değiştirmek ve yıkamak gerekiyor. Peki siz ne sıklıkta çarşaf değiştiriyorsunuz?

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.