banner913
banner932
banner1012

Bulaşık Yıkama Konusunda Hayat Kurtaran Bilgiler

banner1020

Mutfaktaki en yakın arkadaşınız; bulaşık makinelerini hem temiz tutup, hem de daha verimli kullanmanız mümkün! İşte özellikle bulaşık yıkama konusunda hayat kurtaran bilgiler…

banner974
Bulaşık Yıkama Konusunda Hayat Kurtaran Bilgiler

banner971

Ev işleri konusunda ne kadar çok pratik bilgiye sahip olursanız, vakitten de o kadar çok kazanabilirsiniz. İşte onlardan biri de bulaşık makinesi hakkında bilmeniz geren hileler.
Bulaşık makinelerini hem temiz tutup, hem de daha verimli kullanmanız mümkün. İşte günlük yaşantınızda mutlaka kullanmak isteyeceğiniz önerilerimiz;

Lekeleri yok etmek için limon suyunu kullanın

Deterjan koyduğunuz bölmeye limon suyu koyun. Limonun asidi makinenizdeki lekeleri daha kolay çıkarmanıza yardımcı olacaktır.

Süngerlerinizi arındırın

Sünger, temizlik fırçalarınızı üst rafa dizerek steril hale getirebilir ve kirlerden arındırabilirsiniz. Sıcak suyla deterjan ile normal yıkamayı açabilirsiniz.

Yoğun bir temizlik için sirke ile makinenizi çalıştırın

Sirke kir, kireç ve tortuları temizlemede harika bir çözümdür. Üst kısma 2 bardak sirke koyarak yapacağınız bu işlemde deterjan kullanmayın. Kurutmayı da kapatmayı unutmayınız.
 

Durulama işlemini patatesle deneyin

Bulaşık makinenizin üst kısmına patatesleri dizin ve durulamayı başlatın. İşlem bittikten sonra kirlerin gittiğini göreceksiniz.

Küçük mutfak eşyalarınızı bir bezle makineye atın

Plastik kapak ve kenarlardan düşebilecek küçük eşyalarınızı tel örgü bir bezle makineye atarsanız size kolaylık sağlayacaktır.

Tıkacınızda kalmış yemek kalıntılarını temizleyin

Bulaşık makinenizin alt rafının altında çıkarılabilir bir tıkaç vardır; musluğun altında durulayabilir ya da yapışkan şeyleri havlu yardımıyla çıkarabilirsiniz.

Ön temizlik yapın

Bulaşık makinesine yerleştirmeden önce güveç çanağı gibi olan bulaşıklarınıza ön temizlik yapınız
 

Çatal, bıçak ve kaşıklarınızı karışık dizmeyin

Çatallar bir yana, kaşıklar bir yana olmak üzere dizerseniz makinenizi boşaltırken kolaylık olur. Bıçaklarınızı da ters dizerseniz çıkartırken görünmez kazalara sebep olmaz.

Küçük kalıntıları çıkarmak için diş fırçası kullanın

Tıkacınızdaki küçük yapışmış kalıntı ve tortuları havluyla çıkarmanız zor olacaktır. Bunun için kullanmadığınız diş fırçanızdan yardım alabilirsiniz.
 

İlk alt raftaki bulaşıkları çıkarın

Bulaşık makinenizden kuruları çıkartırken ilk alt rafı çıkarmanızı tavsiye ederiz. Üst rafta içinde su kalmış bir bulaşığın alttakilerini etkilememesini sağlamış olursunuz.

Oyuncak, fırça ve terliklerinizi makinede yıkayın

Hem çocuğunuzun oyuncaklarını dezenfekte edip hem de saç fırçalarınızı, terliklerinizi temizlemek mi istiyorsunuz? bulaşık makineniz size bu olanağı sunuyor.

Evinizde bulaşık tabletleri yapın

Boraks, çamaşır sodası, tuz ve birkaç diğer malzemeyle evinizde bulaşık makineniz için tabletler yapabilirsiniz. Hem katkı maddesiz hem de daha sağlıklı olacaktır.
 

Kep şapkalarınızı makinede yıkayın

Basket, kep şapkalarınızı bulaşık makinesinde yıkarsanız şekli ilk aldığınız gibi olacaktır. Soğuk suyla normal yıkama işlemini seçiniz ve şapkayı üst rafa koyunuz. Kurutma işlemini kapatmayı unutmayınız, durulamadan sonra şapkayı çıkarıp açık havada kurumasını sağlayınız.
 

Bulaşığa başlamadan önce lavabonuza sıcak su dökün

Makinenizi başlatmadan önce lavabonuza sıcak su dökerseniz, makine çalıştığında sıcak suyla başlayacaktır. Bulaşıklarınızın soğuk suyla temasını engelleyecek olan bu işlem, özellikle soğuk kış aylarında gerçekten çok önemlidir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.