banner913
banner932
banner1012

Bebeğinizin gözü ne renk olacak?

Bebek bekleyen çiftlerin en büyük hayali çocuğunuzun kime benzeyeceğini bilmek. Modern bilim sayesinde artık bu bir hayal değil. Modern bilim, çocuğunuzun sizden hangi fiziksel özellikleri alacağını zayıf veya güçlü genlerinize bakarak tahmin edebiliyor.

banner974
Bebeğinizin gözü ne renk olacak?

banner971

Bu bilgiye göre koyu renk saç ve göz, kıvırcık saç, büyük burun, geniş bir çene kalın dudaklar gibi özellikler baskın iken, kızıl ve açık renk saç rengi, açık ten rengi,mavi ve gri göz rengi, solaklık gibi özellikler zayıf olarak belirleniyor. Peki sizin bebeğinizin gözü ne renk olacak?

İşte anne ve babaların göz renklerine göre ihtimaller...

Kahverengi - Yeşil ise:

Anne babadan biri kahverengi biri yeşil gözlü ise bebeğin %50 ihtimalle kahverengi, %37 ihtimalle yeşil olması bekleniyor. 

undefined

Kahverengi - Mavi ise:

Ebeveynlerden birinin kahverengi, diğerinin mavi gözlü olduğu durumlarda, çocuklarının da yarı yarıya ihtimalle bu göz renklerinden biri olur.

 undefined

 

Mavi - Mavi ise:

Ebeveynin de mavi gözlü olduğu durumda %99 ihtimalle bebeğin de mavi gözlü olacağı, %1 ihtimalle de yeşil gözlü olur. 

undefined

Kahverengi - Kahverengi ise :

İki ebeveynin de göz renginin kahverengi olduğu bir durumda, bebeğin göz renginin %75 ihtimalle kahverengi %18 ihtimalle yeşil ve %6 ihtimalle mavi gözlü olur. 

undefined

Yeşil - Yeşil ise:

Anne ve babanın ikisi de yeşil gözlüyse, bebeğin %75 ihtimalle yeşil, %25 ihtimalle mavi olur. 

undefined

Yeşil - Mavi ise:

Ebeveynlerden biri yeşil biri mavi gözlü ise, çocuklarının %50 ihtimalle mavi, %50 ihtimalle yeşil gözlü olur

undefined

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.