banner913
banner932
banner1012

Baklava Yerine İkram Edebileceğiniz 5 Hafif Tatlı!

banner1020

Bayramda tatlı olmazsa olmazlardan...Siz de baklava yerine farklı alternatifler arıyorsanız bu seçeneklere bir göz atın...

banner974
Baklava Yerine İkram Edebileceğiniz 5 Hafif Tatlı!

banner971

ELMALI KUP

Her gün tüketilen 1 adet elma tüm hastalıklardan vücudumuzu korurken tatlısı yapılmasa olmaz. Şeker ve tarçınla kavrulan elmayı kup kâselerinde yulaf ezmesi eşliğinde servis ettiğinizde baklava yemeseniz de tatlı isteğinizi karşılayabilirsiniz.

İNCİR UYUTMASI

Şeker ilave etmeden yapabileceğiniz en hafif tatlılardan biri incir uyutması. Dövülmüş ceviz veya ufalanmış yulaflı bisküvi eşliğinde bayramda tatlı sohbetlere eşlik edecek.

HAFİF İRMİK TATLISI

Hangi tarifte olursa olsun bulunduğu yeri güzelleştiren bir seçenek olan irmik, limon ve portakal kabuğunun serinlik veren aromasıyla adından söz ettirecek bir tatlı olacak.

SULTAN LOKUMU

Kısa sürede yapılabilecek en kolay tatlılardan biri sultan lokumu. Süt, şeker, un, irmik ve vanilyayı pişirip toz kremşanti eklemeniz lokumları yuvarlamak için yeterli olacaktır. Ortalarına yerleştireceğiniz bütün kavrulmuş fındık ya da fındık ezmesi lezzetine lezzet katabilir.

KAYISI TOPLARI

Kuru meyvelerden yapılan pratik ve hafif tatlı seçenektir kuru kayısılı toplar. Hem ilave şeker gerektirmez, hem de istenilen her türlü kuru meyveyle yapılabilir.Topları kakao, dövülmüş Antep fıstığı, Hindistan cevizi, rendelenmiş beyaz çikolata veya bitter çikolataya bulayarak renkli ve çeşitli bir servis tabağı oluşturabilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.