banner913
banner932
banner1012

Anne – Babalar İçin Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler

banner1020

Hem çocuğunuzun keyifli vakit geçirmesi hem de evinizin temiz ve toplu kalmasını istiyorsanız bu ipuçlarına mutlaka göz atın 

banner974
Anne – Babalar İçin Hayat Kurtaran Pratik Bilgiler

banner971

Çocuğunuz abur cubur düşkünüyse ve evde nereye saklarsanız saklayın buluyorsa bu yöntem çok işinize yarayacak: Çikolata ve şekerlemeleri, içi boş bir dondurulmuş sebze ya da bakliyat paketinde muhafaza ederseniz, küçük afacanlar oraya hiç bakmayacaktır! 

Bilgisayar başından ayrılmak istemeyen çocukların duruş ve oturuş bozukluğunu engellemek hiç bu kadar kolay olmamıştı: Onlara oturmaları için sandalye yerine bir pilates topu verin, sonuca siz de şaşıracaksınız. 

İnsana en acı veren şeylerden biri de legoya basmaktır, değil mi? Evin her yerinde olan legoları hem çocuğunuzun istediği zaman erişebileceği hem de dekoratif görüneceği bir şekilde saklamak mümkün: Tek ihtiyacınız olan şey kapıya asılabilen şeffaf bir düzenleyici...

Market alışverişi sırasında bebeğiniz huysuzlanıyor mu? Ona kahvaltılık gevrekten yaptığınız bir kolye takın, bir yandan dişlerini kaşısın, bir yandan da market arabasında uslu uslu otursun! 

Halıların kayması çocuklar için tehlike teşkil ediyor, bunun önüne geçmek aslında düşündüğünüz kadar zahmetli değil. Tuhafiyeciden alacağınız cırtlı şeritlerin biri yerde, diğeri halıda olacak şekilde yapıştırırsanız, istenmeyen kaymaların önüne geçebilirsiniz. 

Çıkartma kitaplarını her çocuk çok sever ama o çıkartmaları yerinden almak da bir o kadar zordur. Çocuğunuzun daha kolay kullanması için çıkartma kağıdının dış cephe bölümünü çıkartıp alın, nesneler çok daha kolay erişilir hale gelecek. 

Çocuklar özellikle okula başladıktan sonra aktivite yapmaya bayılır hale geliyor, ama evin her yeri yapıştırıcı lekesi oluyor! Bunun önüne geçmek aslında çok kolay: Yapıştırıcıyı, plastik bir mutfak kabının içine yerleştirdiğiniz bulaşık süngerine dökün, çocuğunuz aktivite yapacağı zaman yapıştıracağı şeyleri bu süngere bastırarak etrafı kirletmeden çalışabilir. 

Buzlukta kilitli bir poşet içinde saklayacağınız yumuşak şekerlemeler, düşen çocuğunuzun dizine buz torbası koymayı kolaylaştıracak: Şekerlemeler hem daha yumuşak, hem buz kadar soğuk değil, hem de acısını oyunla karışık unutturabilirsiniz. 

Saçları karışmış bir oyuncak bebek her ebeveynin korkulu rüyası! O birbirine girmiş saçları açmanın çok pratik bir yolu olduğunu biliyor musunuz? Oyuncak bebeğin saçlarını küçük bir kap içine döktüğünüz kaynar suya batırın, işte ilk günkü gibi dümdüz saçlar! 

Sürpriz yumurta kaplarını, çocuğunuzun yarım bırakıp oyuna daldığı çubuklu şekerleri muhafa etmek için kullanabilirsiniz. 

Evde size ait çok önemli bir şey kayboldu ve çocuğunuzun da yardımına ihtiyacınız var diyelim: Ona kaybolan eşyayı çizip bir hazine avı oyunu hazırlayarak eğlenceli dakikalar geçirterek size yardım etmesini sağlayabilirsiniz. 

Bebeğinizin biberonu daha kolay tutabilmesi için, fotoğraftaki gibi bir yöntem deneyebilirsiniz: Delikli bir topun içinden geçirdiğiniz biberonu kavramak bebeğiniz için çok daha kolay olacaktır. 

Meraklı küçükleri oyalayacak bir oyun önerisi daha: Kilitli mutfak poşetlerinin içine gıda boyası dökün ve poşeti sıkıca kapatın. Renk renk olan bu poşetleri, çocuğunuzun erişebileceği bir cam ya da duvara asın, beraber keyifli dakikalar geçirin. 

Çamaşır sepetini oyun parkına çevirmeyi hiç düşündünüz mü? Alabildiği kadar su doldurarak parkı çok daha eğlenceli bir hale getirebilirsiniz. 

Boş mendil kutularını atmayın: Dolu mendil kutusunun yanına iliştireceğiniz boş kutu, kirli kutusu görevi görecek ve böylelikle çocuğunuz grip olduğunda ortalık mendil dolu olmayacak. 

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.