banner913
banner932
banner1012

Yamaçparaşütünde uluslararası heyecan

banner1020

Türkiye Yamaçparaşütü Hedef Liginin 3. ayağı, Girne Açık Yamaçparaşütü Hedef Şampiyonası, Girne’de, Saint Hilarion bölgesinde yapılacak. Şampiyona, Kyrenia Open adıyla FAI resmi yarışma takiviminde yer aldı

banner974
Yamaçparaşütünde uluslararası heyecan

banner971

Girne Açık Yamaçparaşütü Hedef Şampiyonası, Türkiye Yamaçparaşütü Hedef Liginin 3. Ayağı ve Dünya Yamaçparaşütü Hedef Kupası test yarışması Girne’de 29 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında yapılıyor.

 FAI'nin Kategori 2 klasmanında olan bu yarışmaya tüm ülke sporcuları, takım veya ferdi klasmanda yarışmak üzere katılabilecekler. Uluslararası gözlemcilerin de bulunacağı yarışmada, önümüzdeki yıl yani 2018’de Dünya Hedef Kupasının Girne’de gerçekleşme olanağı bulunuyor. Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu ana sponsorluğunda,  KKTC Hava Sporları Federasyonu ve Kıbrıs Alternatif Sporlar Derneği işbirliğinde yapılacak olan Türkiye Yamaçparaşütü Hedef Liginin 3. Ayağı Girne-Karaoğlanoğlu bölgesinde 29 Eylül-01 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Konu ile ilgili olarak Hava Sporları Federasyonu tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Kyrenia Open adıyla duyurduğumuz bu uluslararası yarışmamız aynı zamanda Türkiye liginin bir ayağı olarak Türk Hava Kurumu tarafından kabul edilmiştir. Türkiye’de her yıl yapılan ve aynı zamanda milli takım seçmelerinin gerçekleştiği Türkiye Yamaç Paraşütü Hedef Ligi’ne 100’e yakın sporcu katılmaktadır. Bu yarışmalara ülkemizden sporcular da aktif olarak katılmaktadır. Türk sporcular arasında ilk iki sıra yine KKTC’li sporcularımıza aittir. FAI’nin de tanıyacağı bir Yamaç Paraşütü hedef yarışmasını ülkemize kazandırabilmek adına uzun yıllardır uğraş verilmektedir. Bu yıl ülkemize getirmeyi başardığımız (FAI onaylı) bu büyük yarışma tüm dünya sporcularına açık şekilde yapılacaktır. Bununla birlikte Kyrenia Open adıyla FAI resmi yarışma takiviminde yer almıştır. Bu tarz bir organizasyonun ilk kez KKTC’de gerçekleşmesi ülkemiz için büyük bir kazanç olarak algılanmalıdır.  29 Eylül’de başlayacak olan yarışmamız uluslararası gözlemciler tarafından olumlu değerlendirmesi halinde, 2018 yılında Dünya Hedef Kupası’nın Avrupa’daki bir ayağının KKTC’de gerçekleşecek olması bizi ayrıca heyecanlandırmaktadır.

Yarışmanın düzenlenmesinde katkılarını esirgemeyen anasponsor Başbakanlık Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu, bununla birlikte Spor Dairesi, Sağlık Bakanlığı, Sivil Savunma Başkanlığı, Lapta Belediyesi, Alpet, Efes, Turgay Ersalıcı, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ve Temedya’ya, Kyrenia Open Yamaçparaşütü Hedef Şampiyonası’na verdikleri destekten dolayı teşekkür ederiz. Kyrenia Open bir taraftan yamaçparaşütü sporunun Kuzey Kıbrıs halkına daha iyi tanıtılması, diğer taraftan yapılan organizasyonla uluslararası arenada ses getirecek olması sebebiyle büyük önem taşıyor.”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.