banner913
banner932
banner1012

Spora dev yatırım

banner1020

YDÜ, yeni yatırımını bu kez spor alanına yaptı. Güney Kıbrıs dahil adanın en büyük spor salonu göz kamaştır. Ülkenin en çağdaş ve en modern spor merkezi, YDÜ’de hayat buldu. 9 kattan oluşan ve son teknolojik cihazlarla her yaşta, her branşta spor hizmeti sunacak olan YDÜ Spor Kulesi, Başbakan Özgürgün’ün katılımıyla hizmete açıldı

banner974
Spora dev yatırım

banner971

İlklerin öncüsü Yakın Doğu Üniversitesi dev bir yatırım daha yaptı. Yatırımın alanı bu kez spor oldu.

120 eğitmen ve personelle her yaşta ve her branşta spor hizmeti sunacak olan YDÜ Spor Kulesi, Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Güney Kıbrıs dahil adanın en büyük, en çağdaş ve en modern spor salonu olan YDÜ Spor Kulesi, davetlileri de büyüledi.

Törende ilk sözü alan Spor Kulesi Müdürü Turgut Zabit, sporun sağlıklı yaşamdaki önemine dikkat çekerek, düzenli ve bilinçli egzersiz programları sunacaklarını söyledi.

Her yaşta ve her branşta sporu desteklemek ve yaygınlaştırmak için çalıştıklarını belirten Turgut Zabit, “Spor Kulesi’nde, alanında uzman 120 eğitmen ve personel ile tüm sporseverlere en son teknolojik cihazlarla bilinçli, planlı ve programlı spor hizmeti sunacağız” dedi.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak, vakitlerini sağlıklı yaşam için spor yaparak geçirmelerini sağlamak, bayanların sosyal, zinde ve sağlıklı bir yaşam sürmelerini sağlamak ve çocukların da kendilerine olan öz güvenleri ve öz değerlerini geliştirmek için sporun en önemli araç olduğuna vurgu yapan Turgut Zabit, bu vesileler ile en küçük ayrıntısına kadar ince eleyip sık dokuyarak, her yaşta spor imkanı sunan bir Spor Kulesi geliştirdiklerini ve inşa ettiklerini söyledi.

Birçok spor dalı, sayısız seans gruplarının yer alacağı Spor Kulesi’nde yaş gruplarına özel dans eğitimleri verileceğini dile getiren Zabit, İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine kendi yaş grupları ile kendi yaş gruplarına özel aletlerle spor yapabilme olanağı sağlayacak özel odalarla birlikte özel seanslar  bulunacağını anlattı.

Zabit, spor branşları yanında sporcu beslenmesi ve ürünleri ile diyetisyen hizmeti eşliğinde Çocuklar ve Bayanlara Özel Bölümler ile uygun hizmet verileceğini de söyleyerek, özel gereksinimli bireylerin kendileri için özel olarak hazırlanan programlarla uzman eğitmenler tarafından spor yapabilme olanağına sahip olacaklarını belirtti.

Spor kulesinde son teknolojik cihazların yer alacağını belirten Zabit, İtalyan marka Panatta ürünlerini kullanılacağını, Vücut analiz cihazı (inbody), cryo terapi (soğuk lipoliz cihazı), ozon sauna (sıcak hava terapisi), body shape (kan dolaşım sistemini hızlandırma), xbody (elektriksel kas uyarım cihazı) ve zero runner (eklemlere sıfır baskı koşu bandı)ile hizmet sunacaklarını anlattı.

Spor kulesinin yapısal ve sunacağı sportif imkanlardan bahseden Turgut Zabit,  spor yaparak sağlıklı bir hayat sürdürmek isteyen herkesi Spor Kules’ine davet etti.

Yakın Doğu Üniversitesi Spor Kulesi 3600 metre kareden ve 9 kattan oluşup son teknolojik aletlerle donatılmış bir spor merkezidir.

Kulenin zemin katı danışma, vitamin bar- cafe ve suplement storedan oluşuyor. Burada, ayrıca Diyetisyenler eşliğinde sağlıklı beslenme menülerine yer alacak.  Kulenin birinci katında soyunma odaları, duşlar, Diyetisyen ve Terapi Merkezi’nden yer alıyor. Dünyaca ünlü otomotiv devi Ferrari’nin tasarımcısı Pinin Farina tarfından tasarlanıp çizilen ve dünyanın en iyilerinden biri olarak kabul edilen İtalyan markası Panatta aletleri 2. 3 ve 4. katta yer alacak. Spor Kulesinin 4. katı sadece bayanlara özel olarak hazırlanmış bir salondur.

Beşinci katta ise trx, yoga, pilates, total body vb. gibi grup egzersiz seansları sunulacağı iki adet stüdyo bulunuyor. 6. katta tamamen çocuklara özel hazırlanmış olup çocuk jimnastiği ve çocuk fitnesi için tasarlanmış bir bölüm. Spor Kulesinin yedinci katında daha fazla kitleye hitap edebilmek için hazırlanmış grup egzersizleri yapılabileceği bir stüdyo bulunuyor. Sekizinci katta ise BJJ, Boks, Kick Boks, MMA gibi dövüş sporlarının yapılacağı stüdyo yer alıyor.

Konuşmaların ardından protokolün katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından törene katılanlar Spor Kulesi’ni gezdi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.