banner913
banner932
banner1012

KTSYD – TSYD işbirliği gelişecek

banner1020

Çelen Oben başkanlığındaki KTSYD heyeti, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’e ziyarette bulundu

banner974
KTSYD – TSYD işbirliği gelişecek

banner971

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği başkanı Çelen Oben ve beraberindeki heyet Türkiye Spor Yazarları Derneği başkanı Oğuz Tongsir’e nezaket ziyaretinde bulundu.

KTSYD Dış ilişkiler Sorumlusu Levent Tezel ve Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Topaloğlu’nun da yer aldığı ziyarette KTSYD Başkanı Çelen Oben göreve geldikten sonra KTSYD ile TSYD arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğinin devamı için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek “TSYD ile KTYSD arasında her zaman iyi ilişkiler olmuştur. Bizim dönemimizde de bu iyi ilişkilerin gelişerek devamını diliyorum. İşbirliği konusunda KTSYD olarak elimizden geleni yapmaya hazırız” dedi.

TSYD başkanı Oğuz Tongsir ise “KTSYD başkanı Çelen Oben ve KTSYD Heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iyi ilişkileri kurumsal olarak her zaman devam edeceğini söyledi. Tongsir “KTSYD bizim kardeşimizdir. İşbirliği için her zaman gerekenden fazlasını yapmaya hazırız” dedi.

Oldukça olumlu bir havada geçen görüşmede TSYD başkanı Oğuz Tongsir TSYD Yönetim Kurulu ile KTSYD yönetim kurullarının ortak bir toplantı yapmasının yönetim kurulu üyelerinin tanışması ve işbirliğinin gelişmesi için faydalı olacağını belirterek bu toplantıyı Türkiye ve KKTC olmak üzere iki kez yapmak istediğini söyledi.

KTSYD Başkanı Çelen Oben iki kurum arasında yapılacak her türlü toplantının iki kurum açısından da önemli olduğunu belirterek bu öneriden mutlu olduğunu söyledi. Çelen Oben ayrıca TSYD Başkanı Oğuz Tongsir’i, 29 Haziran Perşembe akşamı gerçekleşecek KTSYD Yılın Başarılıları Ödül Gecesi’ne davet etti.

Ziyaretin anısına KTSYD Başkanı Çelen Oben, Oğuz Tongsir’e dernek armalı plaket verirken TSYD Başkanı Oğuz Tongsir de ziyaretin anısına Oben’e hatıra plaketi verdi.

KTSYD, OLİMPİZM GÜNÜ MESAJI YAYINLADI

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Olimpizm Günü nedeniyle bir basın bildirisi yayınlayarak uygulanan spor ambargolarını kınadı.

KTSYD Başkanı Çelen Oben imzasıyla yayınlanan basın bildirisinde KKTC gençliğinin  ambargolar altında spor yapmaya çalıştığını ve bunun da Olimpizm Ruhu’na yakışmadığını belirtti. Oben “dünyada artık tüm sınırlar kalkarken, spor ile mücadelede her geçen gün başarı artarken ve yine KKTC’li gençler’in gerek bireysel gerekse Türkiye adına katıldıkları yarışmalarda başarılar elde ederken, uluslar arası kuruluşların da artık KKTC’nin sesini duyarak ambargoları aşmak için adım atması gerekmektedir. Bu bir insanlık görevidir” dedi.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.