banner913
banner932
banner1012

KRMDliler, Mersin'de yüksek uçuş yaptılar

banner1020

Kıbrıs Radyo Kontrollü Modelciler Derneği, Mersin'de yüksek uçuş yaparlarken, 7. Bölgesel Model Uçak Şenliği'nde ses getirdiler

banner974
KRMDliler, Mersin'de yüksek uçuş yaptılar

banner971

Necati KÜLAHLILAR

Kıbrıs'ta radyo kontrollü modelcilik alanında en etkin derneklerin başında gelen Kıbrıs Radyo Kontrollü Modelciler Derneği (KRMD), Mersin'de yapılan 7. Bölgesel Model Uçak Şenliği etkinliklerine katılarak ses getirdi.

Mersin'in Toroslar Belediyesi Koruken Mahllesi'nde belediye başkanı Hamit Tuna'nın yaptırdığı Model Uçak pistinde gerçekleştirilen festivale Adana, Anamur, Antakya, KKTC ve Mersin'den modelciler büyük ilgi gösterdiler. Her yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen festivalde Başkan Hamit Tuna dernek temsilcilerimizi kabul ederken, kapılarının her zaman Yavruvatan Kıbrıslı modelcilere sonuna kadar açık olduğunu söyledi.

Yoğun uçak ve helikopter gösterilerine sahne olan festivale, jet motorlu uçaklar da katkı koyarken, program akışı içerisinde hava şehitleri de anıldı.

Ülkemizde de benzer etkinliklerin çok rahatlıkla yapılabileceğini ifade eden KRMD yetkilileri Mersin'deki organizasyonda belediyelerin öneminin bir kez daha ortaya konulduğunu ifade ederken, ülkemizde de benzer tesislerin yapılabilmesi için girişimler başlattıklarını, bu konuda yetkililerin ve belediyelerin duyarlılıklarına ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. 2017 yılında Uluslararası 1. KKTC Jet Festivali'ni, Geçitkale Havaalanı'nda gerçekleştirerek kendilerini ispat ettiklerini ifade eden KRMD yetkilileri fırsat verilmesi ve destek olunması halinde sportif havacılık adına model uçak ve helikopter konusunda pek çok faaliyete imza atmaya hazır olduklarını da vurguladılar.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.