banner913
banner932
banner1012

“Futbolcu serbestliğine talimatlar engel”

banner1020

banner974
“Futbolcu serbestliğine talimatlar engel”

banner971

KTFF Yönetim Kurulu, Küçük Kaymaklı Başkanı Hasan Tosunoğlu'nun Massa konusundaki açıklamalarıyla ilgili, “Başka liglerde futbol oynamaya devam eden KTFF’ye kayıtlı hiçbir futbolcunun serbest kalması talimatlara göre mümkün değildir” görüşünü belirtti

KTFF Yönetim Kurulu, Küçük Kaymaklı Başkanı Hasan Tosunoğlu'nun Massa konusundaki açıklamalarıyla ilgili, “Başka liglerde futbol oynamaya devam eden KTFF’ye kayıtlı hiçbir futbolcunun serbest kalması talimatlara göre mümkün değildir” görüşünü belirtti.

KTFF Başkanı Hasan Sertoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Son günlerde yabancı futbolcularla ilgili basın yayın organlarında çıkan yanlış haberleri düzeltmek adına bu açıklamayı yapmak ihtiyacı hissettim.

KTFF yönetim kurulu kulüplerimizi korumak adına zaman zaman bir çok kararlar almak zorunda kalıyor. Fakat bunu arkadaşlarımız kulüplerimizi korumak için alındığımızın farkında olmadan aldığımız kararlardan vazgeçmemizi istiyor.

Şöyle ki bir yabancı uyruklu futbolcu kendi takımı tarafından istenmediği veyahut da kendisi ile devam etmek arzusunda olmadığı zamanlarda ilgili futbolcu zaten başka takımlara transfer yapabilir. Ancak yıllar içerisinde bir çok kaliteli yabancı uyruklu futbolcu Ülkemizde futbol oynarken takımını terk etmiş veya takımının futbolcusu iken Ülkeye davet edilmesine rağmen ülkeye gelmemiş kendi takımında futbol oynamak yerine başka yerlerde futbol hayatını sürdürmüştür. Bu durum maddi açıdan kulüplerin mağdur olmalarını sağladığından ilgili futbolcular için kulüpleri  o dönemlerde şikayetçi olmuştur. Bizde futbolcuların adaya döndüğü zaman tüm haklarının eski kulüplerinde kalmasını sağlamak vede kulüpleri korumak için böyle bir uygulamayı başlattık. Uygulamadan zaman içerisinde birçok kulübümüz faydalanmış ve kulüplerimizin mağdur olmasının önüne geçtik.

Yine spor kamu oyunda talimatlardan bahsedilerek bir yabancı futbolcunun üç yıl adaya gelmezse serbest kaldığı gibi haberler çıkmaktadır.  Talimatın hiçbir maddesinde böyle bir şey yoktur. Talimat çok açık olarak yabancı futbolcunun 2 yıl futbol oynamaması halinde bunu da federasyona yazılı bildirmesi ile serbest kalabilir başka liglerde futbol oynamaya devam eden KTFF’na kayıtlı hiçbir futbolcunun serbest kalması talimatlara göre mümkün değildir”

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.