banner913
banner932
banner1012

Deniz, ESSU yönetiminde

banner1020

Dr. Serhat Deniz, Fırat Deniz’in Kıbrıs Türk Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Akademisyenler Derneği adına kuruluş anlaşmasını imzaladığı ESSU’nun yönetim kuruluna seçildi

banner974
Deniz, ESSU yönetiminde

banner971

15. Uluslararası Spor Bilimleri Kongresi 1.300 kişinin katılımı ile Antalya'da düzenlenirken, ülkemizi Kıbrıs Türk Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Akademisyenler Derneği adına temsil eden Fırat Deniz yurda döndü.

Kongrede, ESSU (Eurosia Sport Sciences Union) Avrasya Spor Bilimleri Birliği’nin kuruluşu için çok önemli bir imza attıklarını belirten Deniz,13 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Avrasya Spor Bilimleri Birliği kuruluş imzalarının Antalya Aska Otel’de atıldığını söyledi. Böyle bir organizasyonda bulunmaktan dolayı gururlu olduğunu belirten Deniz, kurulan (ESSU) Avrasya Spor Bilimleri Birliği’nin 1. Spor Kongresi’nin 2018 yılının Ekim ayında İran’ın Tebriz şehrinde yapılmasına karar verdiklerini ayrıca bu kongre öncesinde de Mayıs ayı içerisinde Romanya’nın Köstence şehrinde ön çalışma için toplanma kararı aldıklarını belirtti.  Kuruluş imzasını atmamıza vesile olan Kıbrıs Türk Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Akademisyenler Derneği başkanı Dr. Serhat Deniz, ESSU yönetim kuruluna seçildi diyen Deniz, birliğin başkanlığına, birliğin kurulmasına önderlik eden Prof. Dr. Mehmet Günay’ın asbaşkanlık görevine de Romanya ve İran temsilcilerinin getirildiğini belirtti. Kongrede, KKTC, Türkiye, Kırgızistan, Bosna Hersek, Makedonya, Romanya, Azerbaycan, İran, Irak, Kazakistan, Karadağ’ın temsilcileri, Avrasya Spor Bilimleri Birliği kuruluşunda bulunmalarının önemine vurgu yaparken spor kongrelerinin her yıl bir ülkede yapılacağını, bilimsel olarak da sporu geliştirerek, beden eğitimi alanında bilimsel çalışmalar, araştırmalar ile eğitimi desteklemek ve kongreler düzenlemenin temel amaçları olacağını belirttiler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.