banner913
banner932
banner1012

Caymaz’dan üniversitelere sitem

banner1020

Babür Özar’a, Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü verildiği törende konuşan Günay Caymaz, güreş müsabakalarına sadece iki üniversitenin katılmasının üzücü olduğunu söyledi

banner974
Caymaz’dan üniversitelere sitem

banner971

Spor Dairesi’nin eski müdürlerinden Babür Özar’a, Güreşseverler Derneği tarafından 12. Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü verildi. Ödül töreni, Lefkoşa Türk Belediyesi Spor Kulübü’nün Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki lokalinde yapıldı.

Törende eski spor bakanı Günay Caymaz ve KKTC Güreş Federasyonu Başkanı Hüseyin Kavaz da hazır bulundu.

Güreşseverler Derneği Başkan Yardımcısı Yücel Hatay, törende yaptığı açılış konuşmasında, ülkemizde güreşin örgütlü hale gelmesinde ve Güreş Federasyonu’nun kurulup güreşçilerimizin Dünya ve Avrupa şampiyonlarında mindere çıkmasında büyük payı olan Rifat Şener’i ölümünün 15.yılında saygıyla andıklarını belirtti. Yücel Hatay, Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü’ne Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu’nda bir dönem görev yapan ve Lefkoşa Türk Lisesi’nde güreş müsabakaları düzenleyerek bu sporun okullara girmesinde ön ayak olan Babür Özar’ı layık gördüklerini söyledi.

Yücel Hatay’ın konuşmasından sonra Babür Özar’a ödülü, Güreşseverler Derneği Başkanı Arif Kanlıada ile eski spor bakanı Günay Caymaz birlikte takdim etti.

Günay Caymaz da arkadaşı Babür Özar’ı ödüllendirme töreninde bulunmaktan memnun olduğunu ifade ederek geçmişte birlikte birçok başarılara imza attıklarını belirtti. Bakanlığı döneminde Üniversiteler Spor Federasyonu’nu kurarak üniversiteleri spora çekme başarısını gösterdiklerini, ancak gelinen aşamada üniversite sayısının artışı oranında gelişme olmadığını üzülerek gördüğünü söyledi. Günay Caymaz, güreş müsabakalarına sadece iki üniversitenin katılmakta olmasının bu üzüntüsünü daha da artırdığını vurguladı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.