banner913
banner932
banner1012

Baysan bizim için koşacak

banner1020

banner974
Baysan bizim için koşacak

banner971

Londra 10bin metre koşusunda koşacak olan Okan Baysan, koşuda Kıbrıslı Türkler'i temsil edecek

İngiltere’nin başkenti Londra’da, bir çok sivil toplum örgütü ve derneğin desteğinde düzenlenen Londra 10bin metre koşusu(THE BRITISH 10K) bugün saat 09:30’da başlayacak.

Bu önemli koşuda Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti’ni bireysel katılımıyla Okan Baysan temsil edecek. Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti Londra Temsilcisi Zehra Başaran’ın da katılımının beklendiği bu güne, bir çok Kıbrıslı Türk’ün de katılım göstermesi bekleniyor.

Kuzey Kıbrıslı Türk atlet Okan Baysan bugün yapılacak bu önemli yarış ile ilgili şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi maalesef KKTC’nin Dünya’da sporla ilgili düzenlenen turnuvalarda tanınmaması beni bir Kıbrıslı Türk olarak çok üzüyordu. İlk olarak 2012’de başladığım bu tip yarışlarla kişisel olarak adımızı duyurabileceğimizi fark ettim.

Daha sonra bu konuda antrenman ve çalışmalarımı arttırarak 7 Nisan’da Paris’te düzenlenen 42 km tam maraton olan turnuvaya katıldım. Bu yarışlara katılmamın tabi ki iyi bir sıralama hedefi var. Ancak buradaki asıl hedefim ilk olarak Kuzey Kıbrıs Türkiye Cumhuriyeti'ni ve Kıbrıslı Türkleri temsil etmek. İkinci hedefim ise yaşça bizden daha da genç olanlara bu konuda yapabileceklerimizi göstermek ve örnek olmaktır. Dünya üzerinde “Biz de varız.” diyebilmek çok önemli.”

Ücretsiz olarak izlenebilecek yarış, Londra merkezinde bulunan Piccadilly’den başlayıp, Downing Street’te tamamlanacak. Çeşitli sokak partilerinin de yapılacağı yarışta, keyifli bir gün geçirilmesi hedefleniyor."

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.