banner913
banner932
banner1012

“Basketboluma değer katacağım”

banner1020

banner974
“Basketboluma değer katacağım”

banner971

YDÜ Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferi forvet Cansu Köksal, YDÜ formasıyla eksiklerini gidereceğini, basketbolunu geliştirerek kariyerine en üst seviyede devam edeceğine inandığını söyledi

Yakın Doğu Üniversitesi Kadın Basketbol Takımı’nın yeni transferi forvet Cansu Köksal, Yakın Doğu Üniversitesi formasıyla eksiklerini gidereceğini, basketbolunu geliştirerek kariyerine en üst seviyede devam edeceğine inandığını söyledi.

Hem basketbolda hem de Milli Takım da kalıcı olmak istediğini dile getiren genç oyuncu, Yakın Doğu Üniversitesine transferini ve basketboldaki hedeflerini anlattı.

Basketbol macerasına sekiz yaşında Pamukspor’da Sek Süt’ün spor okulları açılış töreninde, tribünde elindeki Türk bayrağını almaya çalışan bir çocuğu pataklamasıyla başladığını söyleyen genç yıldız, hikayesini şöyle anlattı: “Tribünde, elimdeki Türk bayrağını almaya çalışan bir çocuğu pataklayınca, arka sıramızda oturan Fenerbahçe’nin o dönemdeki altyapı sorumlusu Ömer Akan beni farketmiş. Gelip kavgayı ayırırken, aileme de “Yarın Fenerbahçe’ye getirin, seçmelerimiz var” diyor. İşte benim basketbol maceram da orada başlıyor. 13 yıl boyunca Fenerbahçe’de oynadım. Sonra 2 yıl önce Galatasaray’a geçtim. Şimdi de Yakın Doğu’ya transfer oldum.”

Basketbol kariyerine başladığı Fenerbahçe’den genç oyunculara fırsat verildiğini düşünmediği için ayrılarak Galatasaray’a transfer olduğunu dile getiren 23 yaşında ve 1.87 boyundaki oyuncu, “Yakın Doğu Üniversitesi’nden iyi bir teklif aldığım için Galatasaray’dan ayrıldım. Gelecek sezon kariyerimde yeni bir başarı sayfası açacak olan Yakın Doğu Üniversitesi formasını taşıyacağım. Bunlar çok doğal şeyler” dedi.

Yakın Doğu Üniversitesine transferinin kendisine çok şey öğreteceğini anlatan Cansu Köksal, “Yüksek hedefli bir takımda, hem Avrupa hem de Türkiye liginde tecrübe edinmiş ve basketbolda isim yapmış dünyanın farklı ülkelerinden oyuncularla bir arada olacak olmam beni heyecanlandırıyor. Milli Takımda 3 tane oyuncuları yer alıyor. Ayrıca, kadroda yer alan WNBA’in yetenekli oyuncuları da kendi ülkelerindeki Milli Takımlarının formalarını taşıyorlar. Burada, basketbolumu geliştirerek kariyerime en üst seviyede devam edeceğime inanıyorum. Büyük bir kulübün parçası oldum. Bugüne dek edindiğim tecrübelerimle takıma en iyi şekilde faydalı olabilmek için elimden geleni yapacağım ve bu başarıyı daha ileri seviyeye taşımak için çalışacağım. Gelecekteki en önemli hedeflerim arasında, A Milli Basketbol Takımımızın değişmez bir parçası olmak var. Bunun içinde Yakın Doğu Üniversitesi’nin iyi bir temel oluşturacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İsteyerek geldiği Yakın Doğu Üniversitesi’nde güzel başarılar yakalayacağını sözlerine ekleyen Cansu Köksal, “Üç kupalı bir takımda gelecek sezon Avrupa liginde zor bir maratona çıkacağız. Zorlu maçlar bizi bekliyor ancak mücadele ettiğimiz her alanda kulübümüzü temsil edeceğiz, başarılı olacağımıza inanıyorum ve kendime güveniyorum” ifadelerini kullandı.

2017 Avrupa Şampiyonası’nda taşıdığı Türkiye Kadın Milli Takım formasıyla gösterdiği performansla dikkat çeken genç yıldız, Milli Ay-Yıldızlı ekibe uzun yıllar hizmet etmek, milli forma altında “kalıcı” olabilmek için çaba gösterdiğini söyleyerek düşüncelerini şöyle anlattı: “Prag’ta oynanan Avrupa Şampiyonası benim katıldığım ikinci Avrupa Şampiyonası. Tabii ki önceki senelerde çok fazla süre alamadığım için istediğim performansı milli takıma yansıtamıyordum doğal olarak. Bu sene benim için geçiş süreci oldu. Sezon içinde çok oynama fırsatı buldum. Galatasaray’da coach ve takım arkadaşlarıma bu açıdan çok şey borçluyum. Eğer biraz olsun katkı verebildiysem ne mutlu bana. Yakın Doğu Üniversitesi ile de saha tecrübemi artıracağım. Sadece bir turnuvada iyi oynamak yetmez. Bu formayı uzun yıllar sırtımda taşımak en büyük hedefim.”

Avrupa Şampiyonasında ceza atışlarındaki başarısı, savunmaya verdiği katkı ve Bahar Çağlar’ın sakatlığında O’nun yokluğunu aratmayarak tüm otoritelerin dikkatini çeken Köksal, Yakın Doğu Üniversitesi çatısı altında basketbol kariyerini yükselteceğini, yeteneklerini geliştireceğine inandığını ve eksiklerini zamanla gidereceğini dile getirdi.

Sözlerinin sonunda basketbol kariyerindeki gelişimden de söz eden genç yetenek, “Uzun süreli bir sakatlık yaşamıştım. Ondan beridir penetre özelliğimi kullanmıyorum. Açıkçası bunu kullanmam gerektiğini düşünüyorum. Eskiden 2 numara da oynayabiliyordum. Şimdi 3-4-5 numaralı pozisyonlarda oynuyorum. Türkiye’de benim kadar uzun 3 numara yok gibi; bir tek Bahar Çağlar var. O yüzden ribauntlara daha fazla odaklanmam gerekiyor” şeklinde konuştu.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.