banner913
banner932
banner1012

Babür Özar ödüllendirilecek

banner1020

Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü Töreni, 14 Eylül 2017 Perşembe günü yapılıyor

banner974
Babür Özar ödüllendirilecek

banner971

Güreşseverler Derneği, Spor Dairesi eski müdürlerinden Babür Özar’a ödül verecek.

Dernek, her yıl KKTC Güreş Federasyonu’nun merhum kurucu başkanı anısına vermekte olduğu ödülün on ikincisini, güreşin okullarda başlatılmasına öncülük etmesi dolayısıyla Babür Özar’a vermeyi kararlaştırdı.

Ödül töreni 14 Eylül 2017 Perşembe günü saat 19.00’da Lefkoşa Türk Belediyesi Spor Kulübü’nün Lefkoşa Atatürk Stadı’ndaki lokalinde yapılacak.

Yücel Hatay’dan açıklama

Güreşseverler Derneği Başkan Yardımcısı Yücel Hatay bu konuda şu açıklamayı yaptı:

“Ülkemizde güreşin örgütlü hale gelmesinde ve KKTC Güreş Federasyonu’nu FILA üyesi yapıp güreşçilerimizin Dünya ve Avrupa şampiyonalarında mindere çıkmasında büyük rolü olan ve 18 Eylül 2002’de kaybettiğimiz Rifat Şener’i ölüm yıldönümünde saygıyla anıyoruz.

Derneğimiz, onun adını yaşatmak ve güreşe hizmet verenleri unutmamak amacıyla her yıl Rifat Şener Güreş Üstün Hizmet Ödülü veriyor. KKTC Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu’nda bir dönem görev yapan ve Lefkoşa Türk Lisesi’nde güreş müsabakaları düzenleyerek bu sporun okullara girmesinde ön ayak olan Babür Özar’ı bu ödüle layık gördük.

Güreşe gönül veren herkesi ödül törenimize davet ediyoruz.”

BABÜR ÖZAR’IN ÖZGEÇMİŞİ

10 Ekim 1940’da Vadili’de doğdu. 1962 yılında Sulhi Garan’ın düzenlediği kursta futbol hakemi oldu. Aynı yılda Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi Bölümü’nden mezun oldu ve Isparta Şehit Ali İhsan Kalmaz Lisesi’nde beden eğitimi öğretmenliğine başladı. 1968 yılında Kıbrıs’a döndü ve Bayraktar Ortaokulu “A”da beden eğitimi öğretmeni olarak göreve başladı. Daha sonra Lefkoşa Türk Lisesi’ne geçti.

   1969 yılında Bolu’da B antrenör kursuna ve Bursa’da hakem kursuna katıldı. 1970 yılında futbol hakemliğinde birinci sınıflığa terfi etti. Futbol Hakemler Birliği ve Güreş Federasyonu’nun yönetim kurullarında görev yaptı. Güreşin okullara girmesinin temellerini attı.

   1980 yılına kadar futbol hakemi olarak birçok maç yönetti. Aynı yıl yönetici olarak İzmir’de İslam Oyunları’na katıldı. Spor Dairesi’ne 1984 yılında müdür muavini, 1985 yılında müdür olarak atandı. 1995 yılında müşavir oldu ve 2000 yılında kamu görevinden emekliye ayrıldı.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.