banner913
banner932
banner1012

Hala anlamadık mı ?


Arman RATİP

Arman RATİP

Okunma 21 Kasım 2018, 17:29

Bakıyorum, yeni, eski siyasetçiler, "federasyon"u destekleyen politikacılar, KKTC halkı için kesin bir çözüm, kesin bir yol gösteremeyen ( Ki, tümüde KKTC'nin ileri gelen siyasileridir.) siyasiler, Rumların " devlet'in " ( hangi devletin ?... Tabii ki Rumlar, yeni kurulacağını hayal ettikleri "yeni" Kıbrıs Cumhuriyeti'nin ) gücünü paylaşmak istemediklerini söylemektedir. Rumların hayal ettiği "Cumhuriyet"in anayasasının üzerinde AB yasası olacağı söyleniyor ve AB'nin görüşmelere müdahil olabileceği söylenebiliyor. İnanılır gibi değil. Hatta, Kıbrıslı Türklerin ayrı "yönetimi", Rumların ayrı yönetiminden oluşabilecek AB altında bir " birleşik devletten söz edilebiliyor. Bizi Kıbrıs Cumhuriyeti'nin kuzey bölgesinde yaşayan "azınlık" Türk Toplumu olarak gören, yıllardır Rum politikalarını destekleyen, Rumu AB'ye tek başına üye yaptıktan sonra, "  Şimdi tüm Kıbrıs AB'ye üye olmuştur." yalanı ve safsatası ile sahne alan, bağımsız, egemen KKTC Devleti'ni hiçe sayarak yokmuş gibi addeden, Rumların politikalarını desteklemekten hiç bir zaman vazgeçmeyecek olan AB'yi bu işe karıştırmak gibi çok kötü bir senaryoyu hemen silip unutmak gerekir. 35 yıllık KKTC bağımsız, egemen Devleti AB dışındadır. AB'nin hiç bir yasası ( ne uyum, ne muyum ) KKTC sınırları dahilinde geçerli değildir. İlk olarak bu gerçeği kabul etmemiz gerekir.

Rumlar, tabii ki ne "devlet"in gücünü, ne de başka birşeyi bizimle paylaşmak istemez. Rumlara göre adada tek devlet Kıbrıs Cumhuriyetidir. Bu cumhuriyette, Rumlar çoğunluk biz ise azınlık durumundayız. Rumlar, "federasyon" veya benzeri çözümlerde ısrarlıdır. Böyle bir çözüm gerçekleştiği takdirde de biz otomatikman azınlık statüsüne indiriliriz. KKTC Devleti'de ortadan kalkar. İşte tüm bu nedenlerden dolayı "müzakerelerin" tekrar başlaması çok ama çok sakıncalıdır. Bizim, KKTC olarak izleyeceğimiz tek yol, iki ayrı devlet çözümüne dayalı olmalıdır. Yoksa, sürüncemede , tanınmamış bir devlet olarak kalırız.. Rumların, görüşülebilecek herhangi bir çözüm önerisinde KKTC halkı hep azınlık olarak kalacaktır. Rumlarla yapılabilecek herhangi bir görüşmede  " eşitlik" istemek, veya beklentisi içinde olmak abestir. Rumlardan " eşitlik" istemek zaman kaybından başka hiç bir işe yaramaz.

Rumların birinci hedefi KKTC Devleti'ni ortadan kaldırmaktır. Devlet statüsünden, "azınlık" veya  " ayrı yönetim" statüsüne inmek hataların en büyüğü olur. KKTC'nin resmen tanınması, eğer Türkiye- KKTC ortak politikası iki ayrı devlet çözümüne yönelirse, mutlaka geçekleşecektir. Buna, BM kararları dahil, hiç bir güç engel olamaz. Egemenlik haklarını kullanan, Uluslararası Hukuk altında tanınma hakkına sahip KKTC'nin tanınma istemesi en doğal hakkıdır, ve tanınma hayal değildir. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.