banner913
banner932
banner1012

Haksızlık değil mi?


Adnan IŞIMAN

Adnan IŞIMAN

Okunma 09 Ocak 2018, 12:28

Pazar gün kazasız, belasız bir seçim süreci daha atlattık.

Erken genel seçimlerin yükünü olanca ağırlığıyla üstlenen, yirmi dört saatten fazla sürelerle seçimin sağlıklı sonuçlanmasını gerçekleştirmek adına fedakarlıklar gösteren Seçim kurullarına müteşekkiriz.

Ancak yaşanan olumsuzlukları, gözden kaçan umursamazlıkları dikkatlere getirmeden de geçemeyeceğim.

Seçim günü kimi TV kanalları yanlı yayın yapmalarına rağmen gerek YSK’dan gerekse İlçe SK dan  bir müdahalenin yapıldığına dair  bilgiye ulaşamadık.

Örneğin Pazar gün öğle saatlerinde kanallardan birinde Sanayi Holding le ilgili yayın sürecinde UBP ni topa tutan, ağır eleştirilerde bulunan ifadeler döndü dolaştı.

“Bir Allah’ın kulu da çıkıp” ne yapıyorsunuz diye sormadı!

Seçim ifadesini kullanmadan bile olsa taraf olan bir siyasi yapıya eleştirilerde bulunulması sanırım seçim yasaklarının bir parçasıdır.

Dileyen Sim TV de dün öyle saatlerinde Sanayi Holding le ilgili yapılan yayını mercek altına alabilir.

Bir başka önemli konuya değinmek istiyorum. Seçim günüoy kullanma hakkına sahip her vatandaş gibi Şehit Ertuğrul İlk Okulundaki 209 nolu sandıkta ailemle birlikte  oy kullanma görevimi yerine getirdim.

Oy kullanma kabinine girdiğimde bir de ne göreyim, İlk Okul 1 ci ve 2 ci sınıflarda kullanılan sandalye ve sıralar karşımızda.

Oyunuzu oturarak kullanmaya kalksanız bir sorun, ayakta kullanmaya kalksanız daha büyük sorun.

Oy kullanacakların boy ortalamaları hesaplanarak bir uygulama yapılacağına, ilk Okul 1 ve 2 ci sınıflarda okumakta olan çocukların kullandığı masa ve sandalyelerin oy kullanma kabinlerine konmasını bir talihsizlik olarak değerlendiriyorum.

Sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Başbakan da Şehit Ertuğrul da ki sandıklarda oylarını kullandılar. Onların oy kullanma kabinlerine de bizimkilere benzer masa ve sandalyeler konmuşsa boy ortalamamız benzer olduğuna göre aynı sıkıntıları onlar da yaşamış demektir!

Bir başka talihsizliğe gelince!

Yıllar önce milletvekili adayı olduğum dönemde defaten dile getirdiğim, makalelerime konu ettiğim önemli gördüğüm bir soruna günümüze kadar maalesef hiç el atılmamış.

Her ortamda dile getirmeye çalıştığımız sorun ortadan kaldırılmamış!

Oy kullanma pusulasının büyüklüğü, sıraların tabyasının büyüklüğünün iki katı genişliğinde.

Oy kullanmak için oy pusulasını masanın üzerine yatırdığınızda,Gazi Mağusa kazasının yarısından başlayarak, Girne kazası, Güzelyurt, İskele, Lefke kazalarındaki aday isimleri masanın altında kalıyor demektir.

Bu duruş bile yukarı sıralardaki adaylarla aşağıda kalan adaylar arasında bir farklılık yaratılmasına yetip te artıyor.

Halbuki oy pusulası masa üzerine yatırıldığında tüm aday isimlerinin ve bağlı oldukları bölgelerin aynı anda görülüyor olması gerekmiyor mu?

Hatalı oy kullanma nedenlerinden biri olarak gördüğüm ve

yıllar önce haksızlık tüten bukonuya her fırsatta değindiğimi hatırlıyorum.

Gerek makalelerimde gerekse değerli eski YSK Başkanlarına sözlü olarak sorun gördüğüm bu konuyu aktarmış, düşüncelerimde doğru olduğumun teyidini almıştım.

Üzerinden yıllar geçmesine rağmenkonuya hiç el atılmamış olması bana göre kayıtsız yapımızın adeta bir simgesi gibi duruyor! En erken bir zamanda eşitsizlik olarak gördüğüm bu konuya el atılması en halisane dileğim.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.