banner913
banner932
banner1012

Hakem Kış Semineri


Fevzi BEYAR

Fevzi BEYAR

Okunma 26 Ocak 2018, 07:49

Kulüplerimiz ikinci yarı için tüm hazırlıklarını tamamlayıp maçlara hazır hale geldi. Futbol sezonunun ikinci, diğer bir deyişle final perdesi bu akşam oynanacak Yenicami – Mağusa Türk Gücü müsabakasıyla resmen açılıyor.

Yabancı futbolcu transfer süresinin bitmesine daha bir hafta var ama hazırlıklar tamamlanmış gibi görünüyor. Hazırlıklarını tamamlamayan bir kurumumuz HAKEMLER kalmıştı. Onlar da üç günlük kampı, Girne Grand Pasha Hotel’de düzenledikleri Hakem Kış Semineri ile tamamlayarak hazır konuma gelmişlerdir.

Hakem Kış Semineri, gözlemlediğimiz kadarıyla yararlı ve başarılı geçmiştir. Hakemlerimizi huzurlu, ikinci yarıya hazır konumda görmek, bizleri sevindirmiştir. Yanlış veya eksik gördüğüm nokta ise Merkez Hakem Kurulu’nun her şeyi toz pembe görüp hatalarının üzerinde durmaması, kendi kendilerini başarılı göstermeleridir! Yanlışları vurgu yaparak daha uyarıcı davransalardı, daha doğru hareket etmiş olurlardı diye düşünüyorum…

“Kel gelini kim över, kel kaynana” düsturundan hareketle bir yere varmak ne görülmüş ne duyulmuştur. Gerçekler, realiteler ne ise onu haykırmalı önlemlerimizi ona göre almamız gerek ki, ayni hataya düşmeyelim. Sezonun ilk yarısında büyük hatalar yapıldığını kabul edip önlemlerimizi ve uyarılarımızı yapmamız gerekir diye düşünüyorum. Dış ülkelerden örnekler göstermek, işin yarısını yapma anlamı taşır. Önemli olan bizlerin, kendi hakemlerimizin yaptıkları yanlışlıkları ortaya sermek, niçin bu hataları yaptık sorusuna yanıt bulmamız gerekir diye düşünüyorum.

Diğer bir başka hata ve/veya yanlışımız, spor yazarı özellikle yorumculuk yapan arkadaşlarımızın bu seminere ilgi göstermemeleri olmuştur. Değerli dostum Hakem Hocası Ahmet Erdoğan’nın FIFA tarafından değiştirilen ve yeni uygulamaya konulan hakem yorumlarının izlenmemesi, öğrenilmemesi, hem futbol severler hem de hakemlerimiz açısından büyük handikap olacaktır. Yorumcularımız yanlış değerlendirecek, kamuoyu yanlış bilgilendirilecek hakemlerimiz zan ve tepki altında kalacaklardır…

YOLUN SONUNA GELDİK

2017-2018 Sezonu Hakem Kış Semineri’nin en çok alkış alan konuşması yine Federasyon Başkanı Hasan Sertoğlu’nun konuşmasıydı.Buğulu gözlerle izlenen Sertoğlu’nun konuşmasındaki ana vurgular şunlardı:

Nereden nereye geldiğimiz ortada;

Çok çalışan çok hata yapar. Bizde çok hata yaptık;

Basın bizlere çok duyarlı ve toleranslı davrandı. Onlara da çok teşekkür ederiz;

Yolun sonuna geldik. Görevi bir başka arkadaşa devredeceğiz…

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.