banner913
banner932
banner1012

Tırnak Batması Nasıl Geçer?

banner1020

Tırnak batması; el veya ayak tırnaklarında bir kez oluştu mu bir daha kurtulamayacağınız bir illettir. Evet, illet diye bahsediyoruz ama hissettirdiği acı gerçekten dayanılmaz oluyor bazen 

banner974
Tırnak Batması Nasıl Geçer?

banner971

Tırnak batması el veya ayak tırnaklarından görülebilir. Güzellik merkezlerinde genellikle, tırak batmasına karşı tırnak çekme işlemi uygulanır. Fakat bunun kesin çözüm olmadığını vurgulamak isteriz. Çünkü arkadan gelen tırnak yine batık tırnak olarak gelecektir. Bunun dışında çeşitli tırnak batması tedavileri vardır. Bunları sizler için araştırdık.

Tırnak batması neden olur?
Aslında bu soruya net bir cevabım yok. Ayağınız batık tırnak ile bir kez tanıştı mı, bu sorunun sizi teslim aldığını unutmayın. Tırnak batması; yanlış ayakkabı tercihleri, özellikle bayanların sıkça yaptığı hata olan çok yüksek topuklu ayakkabıların ayak parmaklarına baskı yapmasıyla da oluşabilir. Dikkatsiz ya da sakar insanlarda ise, ayağı hızla kapıya, sehpa veya koltuk ayağına çarpma durumunda da başınıza gelebilir. Tırnaklarınızı yanlış kesmenizde tırnak batmasına neden olabiliyor.

Tırnak batması ameliyatı:
Maalesef el tırnak batmasına da ayak tırnak batmasına da tırnak batması ameliyatı bile kesin çözüm değil. Batık tırnak operasyonunda, tırnak çektirme işlemine başvurular. Fakat bu rahatsızlıkta tırnak çekme kesin çözüm değildir.

Tırnak batması tedavisi:
Tırnak batması tedavisinde, batık bölge kesilerek temizlenir. Uzama evresinde ise tırnak hem yukarı hem de temizlenen batık bölgesine doğru uzayacak. Bu batık bölgede yeniden sorunlu tırnak oluşmasının önüne geçme için ise el ve ayak bakımlarınızı düzenli olarak yapmalısınız.

Son yıllarda tırnak batmasına çare olarak tel tedavisi de uygulanmakta. Kimi özel hastaneler ve güzellik merkezlerinde yapılan bu tırnak batması tedavisi diğer uygulamalara göre biraz pahalı olsa da kesin çözümlerden.

Tırnak batmasına evde çözüm:
Tırnak batması dayanılmaz bir hal aldığında evde uygulayabileceğiniz bir takım çözümlerden bahsetmek mümkün. Fakat bunlar maalesef geçici çözümler. En kolay ve masrafsız çözüm ise, tırnakların uç alt kısımlarına pamuk sıkıştırmak. Tırnağınıza pamuk sıkıştırmadan önce ayağınızı iyice temizleyip tırnak batması için kremlerden birini veya baticon kullanabilirsiniz. Bu acıyı da hafifletiyor. Bu pamuk sıkıştırma işlemini yaklaşık bir hafta tekrarlamanızı öneriyorum.

Tırnak batması ameliyatı da olsanız, sürekli devam eden bir batık tırnak durumunuz olacaktır. Bu noktada en önemli tavsiyem düzenli olarak pedikür yaptırmanız. Çünkü pedikür, batık tırnağınız, daha batık oluşumu yeni başlamışken yok eder. Bu da sizi batık tırnak derdinden kurtarır. Her bakım işlemi sonrasında tırnak batması için kremler kullanmanızı da tavsiye ederim. Eczanelerde çok sayıda bulabilirsiniz. Ben Baticon, Bactroban ve Bepanthen kremleri önerebilirim.

Bebeklerde tırnak batması nasıl geçer?
Bebeklerde tırnak batması, daha çok vitamin eksikliğinden kaynaklanıyor. Besinlerinde vitamin takviyesi ile vücut direncini artırmanız mümkün. Batık tırnağı yeni oluştuğu anda fark ettiyseniz, yukarıda da anlattığım pamuk sıkıştırma tedavisini uygulayabilirsiniz. Bazı doktorlar antibiyotik de tavsiye ediyorlar; ancak bunun kesin çözüm olmadığını unutmayın. Bebeğinizde tırnak batmasının önüne geçmek için de ayakkabı seçiminde dikkatli olmalı, çoraplarında ön dikişlerinin tırnaklarına zarar vermesine engel olmalısınız.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.