banner913
banner932
banner1012

Ten Rengine Göre Oje Seçimi Nasıl Olmalıdır?

banner1020

Bir makyajı ve giyimi tamamlayan en önemli unsur bakımlı eller ve ayaklara sürülecek ojelerdir. Ellere ve ayaklara sürülecek ojelerin seçimi de makyaj teknikleri kadar önemlidir. Kıyafetinizle kombin, makyajınızla kombin edeceğiniz ve mevsimine göre seçeceğiniz renkler sizi hem daha çekici kılar hem de makyajınızı ve kıyafetinizi tamamlayıcı unsur olarak güzel bir görünüm kazandırır.

banner974
Ten Rengine Göre Oje Seçimi Nasıl Olmalıdır?

banner971

Özellikle oje seçerken ten renginize göre renklerinizi seçmelisiniz. Bu sayede hem makyajınızı hem de kıyafetinizle uyumlu renkleri daha kolay yakalar ve ayrıca seçeceğiniz renkler makyajınızla birleşince sırıtmayacaktır.

Oje seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar

  • Oje seçerken kıyafet rengiyle uyum göstermelidir.
  • Tırnaklarınızın yapısı uzun ise koyu ve canlı renkleri kısa tırnak yapısına sahipseniz açık tonları tercih etmelisiniz.
  • Gündüzleri özellikle güzel havalarda açık ve canlı renkler, kapalı havalarda gece koyu tonları seçebilirsiniz.
  • Tırnakların zarar görmemesi için kaliteli markaları ve bildiğiniz markaları kullanmak önemlidir.
  • Kırmızı ve kırmızı tonları mevsimine göre değişkendir. Bordo ve koyu kırmızı genellikle kış aylarında kullanılır. Yaz aylarının rengi ise açık kırmızı ve nar çiçeğidir

Oje seçerken ten rengi de çok önemlidir. Ten renginize uygun renkleri seçerek hem makyajınız hem de kıyafetinizle uygun bir kombin yapabilirsiniz.

Esmer tenliler için uygun renkler krem tonları, canlı pembeler, toz pembe ve mor tonları uygundur. Esmerler saydam renkleri de seçerek tercihlerini genişletebilirler.

Beyaz tenli iseniz yeşil, sarı, mavi tonları yani biraz uçuk renkler her zaman daha dikkat çekici olacaktır.

Buğday ve kumral tenli kişiler her renk ojeyi rahatlıkla kullanabilirler. Özellikle toprak tonları ve kırmızı renk buğday ve kumral tenliler için daha uygun olacaktır.

Oje kullanırken eller ve ayakların bakımı muhakkak yapılmalıdır. Bakımsız tırnaklara sürülecek ojenin hiçbir anlamı ve estetiği olmaz. Tırnakların ve ellerin güzelliğini gösteren yapılacak bakımdır. Bakımsız eller ve ayaklarda kullanılacak ojeler istediği kadar trend olsun ya da teninize uygun olsun size zarif göstermez aksine kötü bir görüntü oluşturarak sizi zor duruma düşürecektir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.