banner913
banner932
banner1012

Şeytan Tırnağına Ev Yapımı Çözümler

banner1020

Şeytan tırnağı, ağrılı olabileceği gibi kimi zaman iltihap kapıp ciddi yaralara dönüşebilir. Şeytan tırnağını tedavi etmek ve bir daha çıkmasını önlemek için ev yapımı 10 tedavi...

banner974
Şeytan Tırnağına Ev Yapımı Çözümler

banner971

Vitamin E yağı

 Vitamin E yağı şeytantırnağı tedavisinde oldukça etkilidir. Tırnak yatağını yumuşatır ve nemlendirir. 

Nasıl uygulanır?

 Yağı etkilenen bölgeye uygulayın. İyice içine emilmesini sağlayın. Şeytantırnağından kurtulana kadar günde birkaç kez uygulayın.

 Diğer bir yöntem ise, vitamin E yağını zeytin yağı, hintyağı veya jojoba yağı ile birlikte kullanmaktır. 

 Şeytantırnağını önlemek için, tırnaklarınızı kestikten sonra tırnağınıza vitamin E yağı sürebilirsiniz.

Bal

 Bal, hem şeytantırnağını önlemede hem de tedavi etmede çok etkilidir. Tırnağı nemlendirir.

 Antibakteriyel ve iltihap karşıtı etkisi olduğundan enfeksiyonlarla savaşır, iltihabı önler.

Nasıl uygulanır?

 Balı etkilenen bölgeye sürüp birkaç saat bekletin. İşe yarayana kadar günlük tekrarlayın.

 Şeytantırnağını önlemek için düzenli olarak bal tedavisi uygulayabilirsiniz.

Avokado

 Avokado, E vitamini, sağlıklı yağlar ve diğer besleyici içeriği sayesinde cildi tedavi eder. 

Nasıl uygulanır?

Yarım avokadoyu çatal ile ezin. 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ekleyip karıştırın. Tırnaklarınıza uygulayın. Gece boyu beklettikten sonra sabah yıkayın. Haftada 3-4 kez uygulayın.

Badem

 Yüksek E vitamini içeriğine sahip bademler, şeytantırnağında çok etkilidir. Aynı zamanda terleme ve iltihap karşıtı özelliğine sahip yağ asitlerini bulundurur.

Nasıl uygulanır?

 Avuç dolusu bademi gece suda bekletin. Sabah derisini soyun ve iyice ufalayın. Çırpılmış bir yumurta sarısı ve biraz bal ile karıştırın. Uyumadan önce ellerinize ve tırnaklarınıza uygulayın. Pamuk eldiven takın. Gece bekletikten sonra sabah iyice durulayın. Haftada birkaç kez uygulayın.

Bal mumu balmı

 Bal mumu cildi nemlendirir ve tırnakları güçlendirir. Gerekli yağlarla birleşince, koruyucu etkisi vardır. 

Nasıl uygulanır?
1,5-2 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, badem yağı ve zeytin yağı ile 3 çay kaşığı bal ve 3 yemek kaşığı bal mumunu karıştırın. Bu karışımı eritin. Birkaç damla çay ağacı yağı, lavanta veya nane yağı ekleyin. Tırnak ve çevresine uygulayıp gece bekletin. Günlük olarak uygulayabilirsiniz.

Aloe Vera

 Aloe Vera şeytantırnağı tedavisinde etkili bir tedavi yöntemidir. Zerdeçal ile birleşince, enfeksiyonlardan ve bakterilerden korur.

Nasıl uygulanır?

Aloe Vera jelini etkilenen bölgeye uygulayın ve mümkün olduğunca uzun süre tutun. Şeytantırnağı gidene kadar günlük uygulayın. 

1 çay kaşığı aloe vera jeline, biraz zerdeçal tozu ekleyip karıştırın. Daha sonra etkilenen bölgeye uygulayın. En az 30 dakika beklettikten sonra durulayın. Birkaç gün bunu uygulayın.

Yoğurt

 Yoğurt, iltihaplı ve ağrılı şeytantırnağı için çok etkili doğal bir yöntemdir. İlhitap söktürücü özelliğe sahiptir. 


Nasıl uygulanır?
Yoğurdu etkilenen bölgeye uygulayın ve birkaç saat bekletin. Daha sonra durulayın. Sorun çözülene kadar günlük tekrarlayın.

Beyaz kil

Beyaz kil, kuru ve hassas ciltler için çok uygundur. Şeytantırnağını tedavi eder ve bir daha çıkmasını önler.

Nasıl uygulanır?

1 çay kaşığı beyaz kil ve zeytin yağını, 3 damla lavanta yağıyla karıştırın. Yapışkan kıvamdaki bu karışımı masaj yaparak tırnaklarınıza uygulayın. 15-20 dakika bekletip durulayın. Haftada 2 kez uygulayın.

Epsom tuzu

Enfeksiyon kapmış şeytantırnağını tedavi etmede çok yararlıdır. Zararlı toksinlerden arındırır ve iltihabı azaltır. 

Nasıl uygulanır?

Ilık bir bardak suya 1 çay kaşığı epsom tuzu koyup karıştırın. Etkilenen tırnağınızı bu suda 15 dakika bekletin. Kuruladıktan sonra antibakteriyel koruyucu sürün ve sarın. Enfeksiyon gidene kadar günde 3 kez uygulayın. 

Tırnak etini yumuşatan maske

2 damla jojoba yağı ve sıtma ağacı yağı ile 1 damla çay ağacı ve 2 yemek kaşığı ılık zeytin yağını karıştırın. Tırnak ve etrafını ovarak bu karışımı uygulayın. Gece bekletin. 

2-3 yemek kaşığı zeytin yağını ısıtın. 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı veya kakao yağı ile gliserini karıştırın. Sıtma ağacı veya lavanta yağı gibi gerekli yağdan 2-3 damla ekleyin. Karışımı tırnak ve çevresine uygulayıp gece bekletin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.