banner913
banner932
banner1012

Serumlar Hakkında Bilinmesi Gereken 3 Şey

banner1020

Son yıllarda birçok cilt bakım rutinine eklenen serumlar nedir, nasıl kullanılır ve gerçekten kullanılması gerekir?

banner974
Serumlar Hakkında Bilinmesi Gereken 3 Şey

banner971

Neden serum kullanılmalı?

 Serumlar bir cilt bakım ürünüdür ve nemlendirici sürmeden önce kullanmak gerekir. Nemlendiricilerin aksine serumlar içeriğindeki ürünler sayesinde tenin içine işler. Yoğun formülü ile de kırışıklı, akne, kuruluk ve leke gibi problemleri doğrudan çözmeye odaklıdır. 

Serumlar nasıl uygulanır?

Serum, gündüz temizlenen yüze bir bezelye tanesi kadar ürünü alarak yüz ve boyun bölgesine nazikçe masaj yaparak uygulanır. Serumun ardından nemlendirici sürerek makyaj yapılabilir. Gece için özel tasarlanan serumlar da makyaj adımı atlanarak uygulanır.

En uygun serum nasıl seçilir?

Akneli cilt yapısına sahip kişilerin içeriğinde C vitamini, retinol ve salisilik asit olan serumları tercih etmesi gerekir. Bu içerikli bir serum ciltteki kızarıklıkları azaltarak gözenekleri açar. 

Kuru cilt yapısına sahip kişilerinde ekstra nemlendirme ve esnekliğe ihtiyacı olduğu için E vitamini, glikolik ve hiyalüronik asit içeren serumları tercih etmelidir.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.