banner913
banner932
banner1012

Sakal Bakımı

banner1020

Dikkat etmeniz gereken öncelikli konu şu: Sakalınızı mahalle berberinize giderek ya da evde tıraş makinesi kullanarak düzenli aralıklarla düzeltmeniz sakal ve cilt sağlınız açısından yeterli değil. Tıpkı saçınıza olduğu gibi sakalınıza ve sakalınızın altındaki deriye de özen göstermelisiniz ki yüzünüzde temiz ve düzgün görünen sağlıklı bir sakal taşıyabilin. Bunun içinse atmanız gereken çok basit birkaç adım var. İlkinden başlayalım.

banner974
Sakal Bakımı

banner971


1. Şampuan kullanın
Birçok erkeğin sakalını yıkamadığını, yıkasa da vücudu için kullandığı kalıp sabunlardan ya da yüz temizleyicilerden faydalandığını biliyoruz. Yapmayın. Sakal için geliştirilmemiş bir ürün kullanmak hem sakalınızı hem de sakalınızın altındaki deriyi kurutacak ve ortaya kepeklenme, pullanma ve kaşıntı gibi cilt problemleri çıkaracaktır. Sakalınıza saçınıza davrandığınız gibi davranın ve onu düzenli aralıklarla nemlendirici bir şampuan ya da kepek problemi gözlemliyorsanız, kepeğe karşı etkili bir şampuan ile yıkayın.
Kepek probleminin olduğu durumlarda önerimiz, ilk olarak sakalınızı ıslatmanız, ardından şampuanı uygulamanız ve durulamadan önce bir süre bekletmeniz olacaktır. Durulama kısmı önemli. Hatta oldukça önemli. İyi bir şekilde durulanmayan ve sakalda kalan şampuan kepek problemi yaratacağından ya da var olan problemi azdıracağından, sakalınızı birkaç defa bol suyla yıkadığınızdan emin olun.
Sakalınızı yıkama aşamasına ekleyebileceğiniz bir diğer bakım ürünü ise saç kremi. Her ne kadar piyasada sakal için özel olarak geliştirilen kremler bulunsa da, şampuanın ardından duş sırasında kullanacağınız bir saç kremi de sakalınızın daha bakımlı olmasına, yumuşamasına ve rahat taranmasına katkıda bulunacaktır. Saç kremini sakalınızda kullanırken, kılların diplerini ve uçlarını kremle iyice örtün ve ürünü birkaç dakika bekletmenizin ardından şampuanda olduğu gibi iyi bir durulama işlemi gerçekleştirin.

2. Tarayın
Tarama işlemi saçınızda olduğu gibi sakalınızda da kıl köklerini eğitecek ve sakalın belli bir yönde uzamasına ve buna ek olarak sakalınızın düzgün görünmesine katkıda bulunacaktır.

3. Sağlıklı beslenin
Sakalınızın uzamasına etki edecek özel bir gıda bulunmasa da, sağlıklı bir şekilde beslenmek hem saçınız, sakalınız (kısaca tüm kıllarınız) hem de cildiniz için genel anlamda yararlı olacaktır. Peki ya besin takviyelerinden ne haber? B vitamini kompleksinin genel anlamda kılları güçlendirdiği söylense de, bu anlamda herhangi bir besin takviyesine başlamadan önce bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederiz.

4. Evinizde hava nemlendiriciye yer açın
Hava nemlendiriciler ev içerisinde kurumuş olan havayı nemlendirmek suretiyle sağlığınıza katkıda bulunurken, aynı zamanda ciltte yaşanacak olası kurumaların da önüne geçerler. Özellikle kış aylarında ortamdaki havayı kurutmamak adına evinizi aşırı derecede ısıtmaktan kaçının ve eğer varsa hava nemlendirici cihazınızı çalıştırın (ya da satın almak için aklınızın bir köşesinde bulundurun).
Not: Eğer tüm bu uygulamaların ardından dahi cildinizde ve sakalınızda kuruma ya da pullanma gözlemliyorsanız, doktorunuza danışmanızı öneririz. Cilt kuruluğu bazı durumlarda belli ilaç tedavilerinden kaynaklanmaktadır.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.