banner913
banner932
banner1012

Sağlıklı saçlara sahip olmak için 10 anahtar yiyecek!

banner1020

Her kadının hayali hacimli, parlak ve güçlü saçlara sahip olmaktır. Bunun çözümü ise her zaman etrafta yankılanan filan özlü şampuan değil vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve minerallerin yeterince alınmasından geçiyor. İşte, sağlık saçlar için tüketilmesi geren 10 mucize besin...

banner974
Sağlıklı saçlara sahip olmak için 10 anahtar yiyecek!

banner971

 

Ne yazık ki çağımızın getirisi olarak kimyasallardan üreyen bakım ürünleri en çok özen gösterdiğimiz cilt ve saç bakımı için tek yol olarak lanse ediliyor. Ancak bundan 50 - 60 yıl öncesine kadar ortalarda olmayan bu kozmetik ürünlerinin yerini dolduran doğal mucizeler olaya hakimdi. Sevindirici bir şekilde son yıllarda sükse yapan doğal yaşam ve doğal bakım furyası hem vücudumuz hem ruhumuz için iyileştirici bir gelişme. 

Saç ve cilt bakımı için önemli olan gıdaların ortak özelliği saça ve cilde doğal parlaklığını ve sağlıklı halini veren vitamin ve mineralleri yoğun şekilde içermesidir. Bu vitaminlerin başında ise, her kozmetik üründe defalarca tekrarlanan E, B, C vitaminlerinden ve demir, çinko, biotin, folik asit gibi mineralleri gelir.

saç sağlığı

İşte, vitamin ve mineraller yönünden zengin saçınıza doğallığını ve canlılığını verecek olan o gıdalar...

Tatlı Patates:

Son yılların en popüler gıdalarından tatlı patates saçları canlandıran yegane besindir. Kendisine de turuncu rengini veren "betakaroten" saçlara canlılık katar ve kurumasının önüne geçer. Tatlı patates gibi turuncu renkte olan havuç ve balkabağı da betakaroten yönünden zengindir.

İlgili resim

Ispanak:

Kış aylarının en güzel sebzesi mucize gıda ıspanağın  içinde bulunan sayısız vitamin mineral saçların güzellik kaynağıdır. Bu vitamin ve mineraller; A vitamini, demir, betakaroten, B9 ve C vitamini diye sayılır gider.

Ispanak: ile ilgili görsel sonucu

Somon Balığı:

Omega-3 yağ asitleri yönünden zengin ve protein kaynağı olan somon balığı; içeriğindeki sağlıklı yağlar sayesinde saçın doğal parlaklığını yerine getirir.

Somon Balığı: ile ilgili görsel sonucu

Kırmızı Et

Demir eksikliği yaşayan kişilerin saçları anormal şekilde dökülür. Bu dökülmenin önüne geçmek için en önemli demir kaynağı olan kırmızı et tüketilmesi tavsiye edilir. 

Kırmızı Et ile ilgili görsel sonucu

Badem

E vitamini açısından çok zengin olan badem, yağı ve kendisi birçok şampuanın özütü şeklinde hafızalara kazınmıştır. Çünkü E vitamini saçınızın hem daha gür hem de daha canlı olmasını sağlarken; içindeki protein ve sağlıklı yağlar da saçınızı güçlendirir. Günde bir avuç badem saçlarınızda mucize sonuçlar yaratacaktır.

saç için badem

Yoğurt

Saçlar için en önemli vitaminlerin başında B5 vitamini gelir. Saç bakım ürünlerinin de hemen hepsinde bulunan; protein deposu yoğurdun içindeki B5 vitamini (bir diğer deyişle pantotenik asit) saçlarınızın cansızlaşarak dökülmesinin önüne geçer.

Yoğurt ile ilgili görsel sonucu

Yumurta

Protein, sağlıklı yağlar, demir ve biotin deposu olan yumurta, saçlarınızın sağlığı için hayati öneme haizdir. Günde iki yumurta ile hem saçlarınızın hem de kemiklerinizin güç kaynağı olacaktır.

Yumurta ile ilgili görsel sonucu

Mercimek

Mercimek folik asit, demir, çinko ve biotin kaynağıdır. Hamileler için de özellikle takviyesine önem verilen folik asit saçları güçlendirir. Çinko ise saç dökülmesi vakalarında en çok takviye edilen mineraldir.

Mercimek ile ilgili görsel sonucu

Guava

Bir fincanında yaklaşık 400 miligram C vitamini bulunan guava meyvesi, tam bir C vitamini deposudur ki bu da günlük gerekli seviyenin 4 katından fazladır. Guava meyvesi diğer gıdalar gibi birçok şampuanın içinde öz olarak yer alır.

saç için guava

Tarçın

Kan dolaşımını hızlandırarak, saç köklerinize daha fazla oksijen ve besin taşınmasını sağlayan tarçın mucizesini burada da gösterir. 

İlgili resim

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.