banner913
banner932
banner1012

Saçların Kirlenmesini Önleyin

banner1020

Saçlarınızı bir günden fazla temiz kullanamıyorsanız ve yağlı görünümden kurtulmak istiyorsanız bu öneriler çok işinize yarayacak.

banner974
Saçların Kirlenmesini Önleyin

banner971

Kaynatılmış veya filtre su kullanın

Musluk suyu saçlarınızı etkileyebilir. Saçlarınızı önceden kaynatılmış veya filtre suyla yıkarsanız ertesi gün hala temiz olduğunu göreceksiniz. Suyun sıcaklığı ise 38 derece civarında olmalıSaçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

Kullandığınız ürünleri azaltın

İnce ve kırılgan saçlara uygulanan besleyici ürünler saçları ağırlaştırır ve kirli gösterir. Bu yüzden kullandığınız ürünlerin sayısını ve miktarını azaltmanız gerekebilir. Saç yağları haftada birkaç kez, spreyler ise az miktarda kullanılmalı.Saçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

Saçlarınızı daha az fırçalayın ve tarak kullanın

Saçları sık sık fırçalarsak veya çok fazla dokunursak foliküller daha aktif bir şekilde çalışır. Bunun sonucunda saç daha çabuk kirlenir. Ayrıca saçları açmak için fırça yerine tarak kullanmak gerekiyor. Saçınızı tararken saç diplerine değdirmemeye çalışın.

Saçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

Doğal saç modellerini tercih edin

Saç şekillendirici ürünlerin hemen hemen hepsi saçların daha hızlı kirlenmesine neden olur. Saçlarınızı atkuyruğu veya topuz yapacaksanız daha doğal gözükmesine izin verin. Saç spreyiyle kafanıza yapıştırmadığınızda ertesi gün saçlarınız hala parlak ve temiz görünecek.

Saçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

SLS içermeyen şampuanlar kullanın

SLS içeren şampuanların insan sağlığına zararlı olmadığı kanıtlandı ancak bu şampuanların cildinizi kuruttuğunu ve saçlarınızın daha çabuk kirlenmesine neden olduğunu düşünüyorsanız SLS içermeyen şampuanlara geçin. SLS içermeyen şampuanlar daha az köpürür fakat saçı çok iyi temizler.

Saçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

Şekillendirici ayarını düşürün

Saç şekillendirici aletinizi yüksek derecede kullanıyor olmanız da saçlarınızın çabuk kirlenmesine neden olan sebeplerden bir tanesi. Yüksek sıcaklık sebebiyle yağ bezeleri cildi korumak için daha fazla salgı üretir. 150-180 derece arası saçları şekillendirmek için yeterlidir.

Saçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

Yastık kılıfınızı daha sık değiştirin

Yastık kılıfları saçınız veya cildiniz için kullandığınız yağları; saçınız ve cildinizdeki doğal yağları emer. Bu yüzden bakterilerin üremesi için mükemmel bir zemin oluşturuyor. Saçlarınızın çabuk kirlenmesinin sebeplerinden bir tanesi yastık kılıfınızı haftada birden daha az değiştiriyor olmanız olabilir.

Saçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

Saçlarınızı sıcak ve soğuk hava şartlarından koruyun

Hem yazın hem kışın şapka kullanın. Çünkü hem soğuk hem de sıcak saçlarınızın koruma amaçlı olarak sebum üretmesine neden olur. Bunun sonucunda saç dipleri yağlanır, saç uçları ise kuru ve kırılgan hale gelir. 


Saçların çabuk kirlenmemesi için öneriler

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.