banner913
banner932
banner1012

Saçların beyazlamasıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar

banner1020

Saçların beyazlamasıyla alakalı halk arasında çeşitli inanışlar vardır. Bu inanışlar nelerdir? Ne kadar doğrudur diye merak ediyorsanız işte cevabı…

banner974
Saçların beyazlamasıyla ilgili doğru bilinen yanlışlar

banner971

İnsanlar saç beyazlaması hakkında geçmişten günümüze kadar çeşitli bilgiler ortaya atmışlardır. Saç beyazlaması stresten olur, saç beyazlaması genetiktir gibi… Bu bilgilerin doğru olup olmadığı hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimize göz atabilirsiniz.

Beyaz saç telini koparırsan saçlarındaki beyazlar çoğalır.

Bu inanış kesinlikle yanlıştır. Beyaz saç telini koparmakla beyazların çoğalması mümkün değildir. Ancak beyaz saçı koparmak saç köklerinize zarar verebilir.  Bu durumu yine de tavsiye etmiyoruz.,

Saçı sürekli boyamak beyazların çoğalmasına neden olur.

Saçı sürekli boyamak saç beyazlamasına neden olmaz.  Ancak saç boyamak saçı yıpratan bir işlem olduğu için bakım yapmayı ihmal etmemelisiniz.

Saçında birkaç tel beyaz varsa ilerde komple beyazlayacak!

Bazı insanların saçları çeşitli nedenlere göre çok hızlı beyazlarken bazılarında beyaz saç telleri 3-4 beyaz saç teliyle sınırlı kalabilir. Bu durum herkes için geçerli değildir.

Erken yaşta beyazların çıkmaya başladıysa yaşıtlarına kıyasla daha çabuk yaşlanacaksın.

Bu inanış tamamen hurafeden ibarettir. Saçınız 20li yaşlarda bile beyazlasa bunun erken yaşlanmayla hiçbir alakası yoktur. Bu konu tamamen çevresel faktörler veya genlere bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle kendinizi strese sokarak ve saçlarınızın daha çok beyazlamasına neden olmayın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.