banner913
banner932
banner1012

Saç Kırıklarının Oluşumunu Engelleyin

banner1020

Düzenli olarak kırıklarınızı aldırmanın dışında dikkat edeceğiniz bakım ritüelleri ile saçlarınızın hızlıca ortaya çıkmasını engelleyebilirsiniz.

banner974
Saç Kırıklarının Oluşumunu Engelleyin

banner971

Şampuan Kullanımınızı Değiştirin

Şampuan ya da saç kremi alırken özellikle saç ucundaki kırıkları önlemek için üretilen ürünleri kullanın. Ayrıca ürünleri saçlarınıza uygularken özellikle saç uçlarınıza odaklanın. Şampuan saçlarınızı güçlendirirken bakım kremi saç uçlarının tel tel ayrılmasına engel olarak birbirine bağlanmalarına yardımcı olur.

Kırıkları Yağ İle Gizleyin

Saçınızdaki elektirklenme ve kabarma, kırıklarınızı daha belirgin gösterir. Bu nedenle saç boyunuza veya sadece uçlarına saç yağı sürerek nem kazanmalarını sağlayın. Saçınızın yağ içinde kalmasını engellemek için ise önce avucunuza bir ya da iki damla yağ dökün ve daha sonra parmaklarınızla uygulayın.

Nazikçe Tarayın

Saçınızdaki doğal yağın kökten uca kadar dağılmasını sağlamak için saçlarınızı her gün düzenli olarak tarayın. Saçlarınız ıslakken taramanız, saçlarınızda kırılmalara neden olabilir. Bu nedenle ıslak saçınızı tararken daha yavaş davranmalısınız. Geniş dişli tarak kullanmanız saçlarınız için daha sağlıklı olacaktır. Saçlarınızı taramadan önce bukle açıcı sprey de kullanabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı tararken öncelikle uçlardan başlayın.

Daha Az Isıya Maruz Kalın

Düzleştirici ya da maşa gibi saçınıza yüksek ısı veren makinalar, kırık oluşumunu arttıran en önemli unsurlardan biridir. Bu nedenle mümkün olduğunca saçınızın daha az ısıya maruz kalmasını sağlayın. Eğer bu makinaları kullanacaksanız önce saçlarınızda ısıdan koruyucu saç ürünleri kullanın. Ayrıca kurutma makinası ile saçlarınızı kurutmak hem saçınızda kırıkların oluşmasına hem de saçlarınızın yanmasına neden olur. Bu nedenle saçlarınızın hava ile kurumasına izin verin.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.