banner913
banner932
banner1012

Saç Detoksu.

banner1020

Sağlıklı saçlara kavuşabilmek için yapmanız gereken şey oldukça basit:

banner974
Saç Detoksu.

banner971

Saç derisi temizliği

Genel inanış, daha sağlıklı saçlar için daha az şampuanlamak yönündedir. Ancak örneğin saçların yağlı ise, daha sık yıkamak istemeniz de normal. Hatta bunu her gün yapmak da isteyebilirsiniz. Ancak saçların sağlıklı kalabilmesi ve uzayabilmesi için, sağlıklı bir saç derisine sahip olmanız gerekiyor. Tıpkı yüzünüzde olduğu gibi, saç deriniz de zaman içerisinde yağ, kir ve ürünlerin artıkları ile kaplanır. Selenyum sülfat ya da salisilik içeren şampuanları tercih etmeniz, sağlıklı saç derisi için mantıklı tercihler olacaktır.

Kurutmaktan vazgeçin

Saçınızı her gün kurutuyorsanız, saçlarınızın zamanla kuruyacağını ve zayıflayacağını bilmelisiniz. Hatta, saç kırılmaları da kaçınılmaz olacak. Saçlarınıza biraz “ısı molası” vermeniz gerekebilir. Bunu yaptığınız zaman, saçlarınızın ne kadar yumuşadığını hissedeceksiniz.

Haftada bir derinlemesine bakım

Saçların dış kısmı keratin adı verilen proteinden oluşan hücrelerle kaplıdır. Bu katman ısı, renk, UV ışınları tarafından zarar görebilir ve bunun sonucunda da birçok sorun meydana gelebilir. Her hafta, saçlarınıza derinlemesine bakım uygulamanız, bu problemlerin önüne geçecektir. Bunun için saç bakım ürünlerinden faydalanabilirsin. Yeni yıkanmış saçınıza, saç derinizden saç uçlarına kadar bakım uygulayıp, 10-30 dakika arası beklemelisiniz. Uzun saçlarda ihtiyaç duyulan süre uzayabilir.

Boyatmaya ara verin

Portekiz’de yürütülen bir araştırmanın sonuçlarına göre saçınızın rengini açmanız, saçlarını %60 oranında zayıflatıyor. En mantıklısı, saçınızı boyattığınız zaman bile saçınızın doğal rengine yakın renkler tercih etmeniz.

Doğal yardımcı: Karbonat

Sodyum bikarbonat mükemmel bir arındırıcıdır. Saç bakımında kullandığınız kimyasal ürünlerin artıklarının temizlenmesinde oldukça yardımcı olur. Bir çorba kaşığı karbonatı şampuanınıza karıştırın ve saç köklerinden başlayarak saçınıza uygulayın. Sonrasında saçlarınızı durulamalısınız.

Doğal yardımcı: Zeytin yağı

Saçınızı olası zararlara karşı koruma alan zeytin yağını mutlaka değerlendirmelisiniz. 1 çorba kaşığı yağı mikrodalga fırında 10-15 saniye kadar ısıtın. Parmağınızla sıcak olmadığını kontrol edin. Sonra kuru saça uygulayın. Bone kullanmanız, zeytin yağının saçlarınıza iyice nüfuz etmesini sağlayacaktır. 20 dakika bekleyin ve ılık su ile şampuan yardımıyla durulayın.

Doğal yardımcı: Yumurta

Protein ve amioasit açısından oldukça zengin olan yumurta, saçlarınızın kaybettiği gücü ve hacmi yeniden kazanmasında yardımcı olurken, aynı zamanda saçlarınızı yumuşatır. Bir yumurtayı çeyrek ölçü şampuan ile birleştirin, tüm saçınıza uygulayın ve 5 dakika bekletin. Sonrasında iyice durulayın.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.