banner913
banner932
banner1012

Pratik Olmayı Seven Her Kadının Göz Atması Gereken 12 Muhteşem Bilgi

banner1020

Özellikle çalışan ve sürekli bir koşuşturmacanın içinde olan insanlar için sorunların hızlı çözülmesi çok önemli. Son anda bir yere davet edildiyseniz, evden acilen çıkmanız gerekiyorsa ya da o an elinizdekilerle harikalar yaratmak zorundaysanız bu bilgiler işinize yarayabilir. Genellikle her zaman evde olan malzemelerle sizi zor durumda bırakan problemlerinizi çözmeniz çok kolay…

banner974
Pratik Olmayı Seven Her Kadının Göz Atması Gereken 12 Muhteşem Bilgi

banner971

 

1. Kulak pamuğuyla puslu göz makyajı

puslu-goz-makyajı
Günlük puslu göz makyajı yapmak isteyenler için oldukça pratik bir çözüm. önce yumuşak uçlu bir göz kalemiyle kirpik diplerine kalem çekin. Daha sonra pamuk çubuğu çizdiğiniz çizginin üzerinde gezdirin. Bu yöntem kalem çekerken taşıranlar istemeden kalın yapanlar için de güzel bir seçenek olabilir!

2. Tel tokayla değişen fırçalar

brush
Yelpaze fırçası yoksa allık ve pudra fırçasına bir tel toka takarak yelpaze fırçaya dönüştürebilirsiniz. Böylece kontür uygulamaları için ayrı bir fırça almanıza gerek kalmaz!

4. Sivilcelerden kurtulmak için aspirin maskesi

aspirin
Hem çıkan sivilceler hem de sivilce oluşumunu engellemek için aspirin maskesi uygulayabilirsiniz. Ayrıca aspirin maskesinin cildi yatıştırma, yumuşatma ve pürüzsüzleştirme gibi özellikleri de var. Yapması ise oldukça basit. 4-5 aspirini kaşığın tersiyle ezin ve yavaş yavaş suyla karıştırarak krem kıvamına getirin. Yüzünüze sürün ve kuruyana kadar bekleyin. Kuruduktan sonra durulayabilirsiniz.

5. Doğal ve hızlı su dalgaları

twist-hair-horz
Saçları düz olanlar dalgalı saçlar için maşayla saatlerce uğraşırlar. Sonucunda da düğün saçına dönen saçları doğal bir hale getirmek için uğraşırlar. Bu yöntemle doğal su dalgaları yapmak oldukça kolay. Özellike duştan çıktıktan sonra uyguladığınızda daha iyi sonuç alabileceğiniz bir yöntem. Saçlarınızı şekildeki gibi bükün ve bırakmadan fön makinasıyla kurutun. Saçlarınızı bıraktığınız su dalgaları oluştuğunu göreceksiniz.

6. Elektriklenmeyi önleyen peçete

elektirk-pecete
Taradıktan sonra elektriklenen saçlar için tarağa görseldeki gibi bir mendil geçirebilirsiniz. Böylece hem saçlarınız elektriklenmez hem de tarağın dibinde biriken saç tellerini kolayca temizleyebilirsiniz.

7. Yağlı saçlara pratik çözüm

nisasta
Saçları çok hızlı yağlananlar için pratik ve hızlı bir çözüm; nişasta. Aslında tamamen kuru şampuan mantığı var. Yağlanan saçlarınızın diplerine bir fırça yardımıyla nişasta uygularsanız parlaklığının gittiğini ve daha sağlıklı bir görünüme kavuştuğunu göreceksiniz.

8. Hacimli saçlar için diş fırçası

sac-fırça
Sönük duran saçlarınızın daha hacimli görünmesini istiyorsanız saçınızı katmanlara ayırıp diş fırçasıyla tarayabilirsiniz. Diş fırçanın ince telli yapısı saçlarınızın daha kabarık ve yoğun görünmesini sağlayacak.

9. Daha yoğun kirpikler için pudra

kirpik-pudra
Kirpiklerinizin daha hacimli durmasını istiyorsanız bir kat rimel sürdükten sonra bir pamuk çubuk yardımıyla bebek pudrası sürüp üzerine tekrar rimel sürebilirsiniz. Kirpiklerinizin ne kadar yoğun durduğunu fark edeceksiniz.

10. Eyeliner çekmenin kolay yolu

eyeliner-bant
Eyeliner kuyruğu çekerken zorlanıyorsanız bir banttan yardım alabilirsiniz. Kısa bir bant parçasının yapışkanlığını elinize yapıştırarak azalttıktan sonra istediğiniz kuyruk şekline göre göz kenarınıza yapıştırın. Daha sonra bant kenarını kılavuz çizgi olarak alıp kuyruğu çizin. Ayrıca bu yöntem far sürerken de taşırmamanız için faydalı olabilir.

11. Rahatsız eden sütyen telleri

sutyen_tamiri2
Eğer sütyeninizin telleri batıyor ve rahatsız ediyorsa o bölgeye yara bandı yapıştırarak kendiniz koruyabilirsiniz.

12. Kayan ayakkabılar için saç spreyi

ayakkabi-kayma
Özellikle topuklu ayakkabılarda yaşanan kayma problemini ayağınıza saç spreyi sıkarak çözebilirsiniz. Saç spreyi sert yapısıyla ayağınızın kaymasını önler.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.