banner913
banner932
banner1012

Parlak saçlar için 10 doğal yöntem 

banner1020

Tamamen doğal yöntemlerle pırıl pırıl saçlara sahip olabilirsiniz.

banner974
Parlak saçlar için 10 doğal yöntem 

banner971

Sıcak havlu terapisi 

Saçlarınıza zeytinyağı veya bademyağını yavaşça masaj yaparak yedirin. Özellikle boyalı saçların uç kısımları yıprandığından sadece enseye kadar olan kısıma yağ uygulayabilirsiniz. Ardından saçlarınızı sıcak bir havluyla sarın. Havluyu sıcak suyla ıslattıktan sonra iyice sıkmalısınız. Bu esnada yanmamaları için ellerinize eldiven geçirebilirsiniz.   

Soğuk su

Banyodan çıkmadan hemen önce saçlarınızı soğuk suyla durulayın. Önerimiz başınızı öne eğip önce ılık suyla durulamanız, ardından ağır ağır suyun derecesini azaltmanız. Böylece üşümezsiniz ve her banyoda bu işlemi tekrarlamaktan çekinmezsiniz. 

Doğru şekilde yıkayın

Saçları haftada birkaç defa yıkamak yeterlidir. Ama saçlarınızı her Gün yıkıyorsanız; kremi önce kullanın, sonra saçları durulamadan sadece saç diplerini şampuanlayın. Ardından durulayın.

Doğal saç fırçası

Doğal saç fırçaları saçın doğal yağını eşit olarak dağıtır, bu da saçlarınızın daha parlak görünmesini sağlar.

Alkolsüz kozmetik ürünler

Alkolün saçları kuruttuğunu söylemeye gerek var mı? Saç köpüğü gibi birçok şekillendirici ürün alkol içerir. Alkolsüz şekillendiriciler kullanın ya da doğal saç şekillendirme yöntemlerini deneyin.

Buğday

1 kâse buğdayı kaynatın. Üzerinde biriken köpükle beraber suyunu süzün. Süzdüğünüz bu suyla saçlarınızı ıslatın. Yarım saat bekledikten sonra yıkayın.

Alkolsüz bira 

Biranın ana maddesi buğdaydır ve saçlarınızı alkolsüz bira ile ıslatıp 30 dakika beklerseniz daha parlak saçlara sahip olursunuz.

Bademyağı

Bademyağı saçları ve saç derisini besler.  Düzenli kullanıldığında dökülmeleri de azaltan bademyağını saçlarınızda banyodan önce yarım saat bekletmeniz yeterli.

Isırganotu  

Taze ya da kuru birkaç yaprak ısırganı 1 kâse sıcak suda demleyin. Saçlarınıza sürün, yarım saat bekledikten sonra yıkayın. Eğer banyodan çıkarken son durulama suyu olarak da demlenmiş ısırgan tercih ederseniz saçlarınızın hem yumuşadığını hem de pırıl pırıl parladığını göreceksiniz. 

Elma sirkesi

Elma sirkesi saçları hem yumuşatır hem parlatır. 500 ml’lik küçük bir pet şişeye yarım çay bardağı elma sirkesi koyup üzerini suyla doldurun. Banyodan çıkarken saçınızı bu suyla durulayın.    

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.