banner913
banner932
banner1012

Parfüm kullanırken bunlara dikkat edin!

banner1020

Kokunuz, imzanız gibidir; sizinle hatırlanır! İnsanlar üzerinde kalıcı ve etkileyici iz bırakmanıza yardım eder. Peki, parfümü doğru kullandığınızdan emin misiniz? Parfüm kullanmanın incelikleri nelerdir, parfüm buzdolabında saklanır mı ve kalıcılığına artırmak için ne yapılması gerekir gibi soruların cevaplarını özel haberimizden bulabilirsiniz!

banner974
Parfüm kullanırken bunlara dikkat edin!

banner971

 

 

Parfüm nedir?

Parfüm Latince “perfumum” kelimesinden gelir ve “duman içinden” anlamındadır. Bilinen anlamı ise; kokuyu koruyan sabitleyicilerin eklendiği baharatlar, çiçekler, otlar, meyveler ve odunlardan elde edilen esans yağlarından oluşan karışımların eklenmesiyle elde edilen güzel kokulu sıvılardır.

parfüm kullanmanın incelikleri ile ilgili görsel sonucu

Temiz tene uygulayın!

Parfüm kullanmanın ilk şartı temiz bir tene uygulamaktır. Özellikle banyodan sonra sürülen parfümün kalıcılığı daha yüksektir çünkü ciltteki gözenekler banyodan sonra açılır ve kokuyu daha iyi emerler. Ayrıca banyo esnasında parfümün yan ürünlerini kullanmak, kokunun kalıcılığını arttıracaktır.

  parfüm kullanmanın incelikleri ile ilgili görsel sonucu

Parfümü nereye sıkılmalı?

Parfümü bedeninizde nabzın attığı bölgelere sıkarsanız, kalıcılığını arttırırsınız.Bilekler, boyun, göğüslerin arası, kulak arkası ve diz arakları daha sıcak ve nemli bölgelerdir. Buralara sıkılan koku daha iyi yayılır.

hangi-parfumu-almaliyim

Cilt tipine parfüm seçin!

Cilt tipinizle parfümünüzün kalıcılığı birbiriyle ilgilidir. Yağlı ciltler parfümü daha uzun süre saklarlar. Eğer kuru bir cilt yapısına sahipseniz, parfümü biraz daha fazla sürmeniz gerekebilir.

parfüm kullanmanın püf noktaları ile ilgili görsel sonucu

En doğru kokuyu bulun!

Başkalarında çok beğendiğiniz bir parfümün, sizin üzerinizde de güzel duracağını garanti edemezsiniz çünkü parfüm, cilt kokusuyla birleşerek kendini gösterir. Kendi teninizde denemeden parfüm seçmek bazen hayal kırıklığı yaratabilir.

parfüm seçmek ile ilgili görsel sonucu

Doğru parfüm nasıl seçilir?

Bileğinizi iç tarafına bir parça sıkın ve üstünden 10 dakika geçmesini bekleyin. Bu sürede alkol buharlaşır ve vücudun kimyasıyla uyumu tamamlanarak gerçek etkisi ortaya çıkar. En fazla 3 kokuya bakın. Daha fazlası koku duyunuzun geçici süreyle etkisizleşmesine sebep olur.

parfüm seçmek ile ilgili görsel sonucu

Parfüm nerede saklanır?

Parfümlerinizi karanlık, kapalı ve serin ortamlarda saklamanız sizin için en iyisidir. Kapağı kapalı olarak buzdolabında saklayabiliyorsanız, parfümünüzü uzun süre kullanabilirsiniz.

Parfüm kullanmanın inceliklerini öğrendiniz, hemen güzel bir parfüm seçebilirsiniz.

İlgili resim

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.