banner913
banner932
banner1012

Makyajı çıkarmanın 8 doğal yolu

banner1020

Yoğun geçen bir günün ardından makyaj çıkarmak ve yüz temizlemek çoğu kadın için işkenceye dönüşebilir. Sizi çok fazla uğraştırmadan, hiçbir kimyasal kullanmadan, doğal yöntemlerle de makyajınızı çıkarmak mümkün. İşte o yöntemler:

banner974
Makyajı çıkarmanın 8 doğal yolu

banner971

Cadı elması bitkisi ile zeytinyağını karıştırın
Çok fazla bilinmeyen cadı elması bitkisi ile zeytinyağını karıştırdığınızda adeta mucize etkisi yaratıyor. Ciltteki kiri temizleyen bu karışım hem sıkılaştırıyor hem de nemlendiriyor.

AloeVera 
AloeVera, tüm cilt tiplerinin rahatlıkla kullanabileceği bir bitkidir. İçeriğinde 18 amino asit ve yaklaşık 200 bitkisel besin barındırır. Aloevera jelini kullanmanın en kolay yolu iyice soğutmak ve bir pamuk yardımıyla yüzünüzü silmektir. C ve E vitamini de içeren aloevera cildi nemlendirir ve sıkılaştırır.

Jojoba yağı ve E vitamini
Birkaç damla pamuğa damlattığınız jojoba yağı ile de yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Kullanırken dikkatli olmak da yarar var, çünkü kıyafetlerinizde leke bırakabilir.

Salatalık suyu 

Salatalık suyu cildi doğal yöntemlerle temizlemenin bir başka formülü. Cilt için çok iyi bir besleyici ve nemlendirici olmanın yanı sıra görünümünü toparlayarak sıkılaşmasına da yardımcı oluyor.

Çiğ süt
Yüzünüzü süt ile sildikten sonra soğuk suyla yıkayın. Süt de sadece yüzünüzü temizlemekle kalmaz, cildi nemlendirir ve toksinlerden arındırır. Eğer yağlı bir cildiniz varsa, yağsız süt kullanmanız tavsiye edilir.

Hindistan cevizi yağı
Hindistan cevizi yağı kuru cildi olanlar için daha uygundur. Cildinizi hindistan cevizi yağı ile temizledikten sonra soğuk suyla mutlaka yıkayın.

Avokado
Avokado anti-aging özelliğine sahip bir besin maddesidir ve kırışıkları azaltma özelliği vardır. Vitamince zengin olan avokado kuru cildinizi canlandırır, sağlıklı bir şekilde parlamasını sağlar.

Buhar yöntemi
Buhar gözenekleri açar, cildi toksinlerden arındırır ve daha kolay temizlenmesine yardımcı olur. Bir bezi ısıtıp yüzünüze sürerek de buhar yöntemini gerçekleştirebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.