banner913
banner932
banner1012

Kıvırcık saçlarınızı kışa hazırlayın

banner1020

Kıvırcık saçlıların en iyi bildiği şey halihazırda kuru olan saçlarının kışın daha da çok kurumasıdır. Cildimiz gibi saçlarımız da soğuk günler geldiğinde daha çok neme ihtiyaç duyar. Saçlarımızı kışa hazırlarken dikkat etmemiz gereken şey saçların nemini korumak ve böylece elastikiyetini kaybetmemesini sağlayarak kırılmaları önlemek. Sizin için derlediğimiz bu 7 adımı uyguladığınızda saçlarınız kışa hazır olacak.Kış yaklaşırken buklelerinizi daha iyi korumanız ve saçlarınızın nem kaybetmemesi için yapmanız gerekenler...

banner974
Kıvırcık saçlarınızı kışa hazırlayın

banner971

Kış yaklaşırken buklelerinizi daha iyi korumanız ve saçlarınızın nem kaybetmemesi için yapmanız gerekenler...

Şampuan öncesi yağ maskesi:

Saçlarınızı yıkamadan önce sabit yağlardan yararlanarak saçlarınızı şampuanın vereceği zarardan korumuş olursunuz. Hindistan cevizi, argan, jojoba, avakado veya zeytinyağı kullanabilirsiniz. Saçlarınıza sürdüğünüz yağı bir süre bekletin daha etkili olması için birkaç dakika orta derecede bir saç kurutma makinesiyle saçınızı ısıtın. Böylece yağ saç telinize sızacak.

Kıvırcık saç bakımı ile ilgili görsel sonucu

Saç kremini 2’ye katlayın:

Birçok kıvırcık saç kremi ve 7-24 kremlerden en az birini kullanıyordur muhakkak lakin kış süresince iki kremi de kullanmak gerekli. Eğer saça zarar vermesinden endişeleniyorsanız önce saç kremi ardından şampuan kullanıp duş sonrası 7-24 kreminizi kullanabilirsiniz.

Kıvırcık saç bakımı ile ilgili görsel sonucu

Saçlarınıza sabahları buhar banyosu yaptırın:

Islatmaktan bahsetmiyoruz dikkatinizi çektiyse. Saçlarınız nemi çok sever ama saçlarınızı ıslatmak hem çalışanlar için zahmetli hem de sürekli ıslaklık saçların sebum dengesini bozabiliyor. Bu nedenle bir tencereye kaynamış su döküp saçlarınızı geriye atarak buharla hafif nemlenmesini sağlayın. Siz hazırlanana kadar saçlarınız kuruyacaktır. Eğer çok nemlendiyse bir tişört ile fazla nemi almayı unutmayın.

Kıvırcık saç bakımı ile ilgili görsel sonucu

Saçlarınızı saklayın:

Şapkalar bu iş için biçilmiş kaftan ancak yün bereler saçlarınızın en büyük düşmanı bunu unutmayın. İpek basit bir başlık ile saçlarınızla berenin veya şapkanın arasına duvar örerseniz saçlarınızın elektriklenmesine mahal vermeden mutlulukla şapka ve bere kullanabilirsiniz.

Saç modeli ile ilgili görsel sonucu

Saçlarınızı mühürleyin:

Her yıkama sonrası bakım etabında saçlarınıza nemi saç tellerinize kilitleyecek bir ürün kullanmanız gerekir. Özellikle de uçlarına. En popüler ürünler hindistancevizi yağı ve shea yağı olmasına rağmen zeytinyağı, jojoba yağı gibi oda ısısında likit olan ürünler kullanmanız daha kalıcı olacaktır.

İlgili resim

Parmaklarınızı kullanın:

Taraklarınızı kış süresince kaldırın. Saçlarınızı açmak için parmaklarınızdan yararlanabilirsiniz. Taraklar kışın daha da hassaslaşan buklelerinizdeki gerilimi artırabilir. Saçlarınızı sadece ıslakken açmaya özen gösterin, kuru saçları parmakla bile taramak sandığınızın aksine saçlarınızı şekle sokmak yerine işleri çığırından çıkartabilir.

İlgili resim

Saçlarınızı kestirin:

Saç kestirmek aslında çok da korkunç değil. Hele kış öncesi saçları kestirmek sağlıksız uçlardan kurtulacağınız için işinizi çok daha kolaylaştıracak.

Kıvırcık saç bakımı ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.