banner913
banner932
banner1012

Kıvırcık Saç İçin Bakım Önerileri

banner1020

Kıvırcık saça sahip olanların saç bakımı konusunda daha titiz olmaları gerekir. Çünkü kıvırcık saç kolay zarar görür, kurur, elektriklenir ve kabarır. Peki kıvırcık saça sahip olanlar nelere dikkat etmeli? İşte birkaç bakım önerisi;

banner974
Kıvırcık Saç İçin Bakım Önerileri

banner971

Eğer saçınız fazla kıvırcıksa banyodan sonra onun kurumasını beklemek uzun zaman alacaktır haklısınız. Fakat saçınız için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri saç kurutma makinesini olabildiğince az kullanmaktır. Fazla ısı, kuruluğu ile bilinen kıvırcık saçlara daha fazla zarar verir. Saçınızı, kendi kendine kurumaya bırakarak onun daha fazla nem kaybetmesini önlemiş olursunuz.

Kıvırcık bir saçınız varsa, asla ıslakken kestirmeyin. Çünkü bu istemediğiniz bir sonuçla karşılaşmanıza neden olabilir. Kıvırcık saç ıslanınca bukleler kısalır. Saçınızın istediğinizden daha fazla kesilmesinin önüne geçmek için saçınız kuruyken kestirmelisiniz. Kıvırcık saç a sahip olanların en büyük problemlerinden biri de saçın tarandıktan sonra kabarmasıdır. Banyo sırasında saç kremi kullanıyor, fakat yine de saçınız açılmıyor, taramakta zorlanıyorsanız; tarama işlemini banyodayken, saçınızı kremledikten sonra yapmanız işinizi kolaylaştırabilir. Bu yöntem aynı zamanda buklelerinizin ayrılarak daha fazla ve ince buklelere dönüşmesini engeller, bu da şeklini koruyan ve daha az kabaran saç demektir


Eğer saçınızı banyoda taramayı tercih etmiyorsanız, banyodan sonra karışan saç uçlarınıza kolay taranmasını sağlayacak olan spreylerden kullanabilirsiniz. Ayrıca kolay bir tarama için tasarlanmış olan geniş aralıklı tarakları tercih edebilirsiniz.

Banyodan sonra saçı havlu ile kurulamak, eğer yeterince nazik davranmazsanız her saça zarar verebilir. Fakat özellikle kıvırcık saç için bu kurulama yöntemi daha risklidir. Bunun önüne geçmek için banyo sonrasında saçınızı havlu ile değil kağıt havlu ile kurulamayı deneyin. Kıvırcık saç a sahip olanların saç düzleştirici aletlerle aralarına biraz mesafe koymalarında fayda vardır. Çünkü saç düzleştiricisinin fazla kullanılması saçınızın yapısında değişikliklere neden olabilir. Eğer buklelerinizin şeklini korumak istiyorsanız saçınızı çok sık düzleştirmekten sakınmalısınız. Kıvırcık saç ınız varsa, gece yatmadan önce saçınızı öne eğerek, olabildiğince yukarıdan toplayın. Saçınızı fazla sıkıp zarar vermemesi için lastik toka yerine kumaş tokalardan kullanabilirsiniz. Eğer saçınız çok uzunsa gevşek bir topuz yapabilirsiniz. Bu yöntemle gece saçınızın üzerine yatmamış olursunuz ve saçınızın zarar görmesini, kabarmasını önleyebilirsiniz.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
enes kurt - 4 yıl önce
güzel ama erkekler için de yapın lütfen ve çiller nasıl geçer diye iyi günler