banner913
banner932
banner1012

Kaş Kalınlaştırma Yöntemleri

banner1020

Bir kadının bakışlarının etkileyici olmasını sağlayan şüphesiz ki kaşlarıdır. Üzgün, masum, sevinçli, sinirli, hırçın vb. ifadeleri yansıtmanızı kaşlarınız sağlar. Son zamanların modası ve kolay kolay da vazgeçilmeyecek olan kalın kaşlar sizin hem daha doğal hem de daha genç görünmenize yardımcı oluyor. Peki şimdiye kadar kaşlarınızı yay gibi incecik aldınız ve bu yoldan dönmek için çözümler mi arıyorsunuz? Cevabı bizde. Gür ve kalın kaşlara kavuşmak aslında zor değil. Tek yapmanız gereken sabırlı olmanız ve size anlatacağımız yöntemleri düzenli olarak uygulamanız.

banner974
Kaş Kalınlaştırma Yöntemleri

banner971

Öncelikle kaşlarınızın kalın ve gür olması için günlük hayatta dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.

1- Günde 8 bardak su içmelisiniz.

2- Bol lif içeren sebzeler tüketmelisiniz.

3- Kaşlarınıza sıcak ağda ya da cımbız kullanmamalısınız.

4- A, C, B3 ve E vitaminini düzenli olarak almalısınız.

Sarımsak İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi

Kaşların kalınlaşmasını ve gürleşmesini sağlayan en etkili yöntem sarımsaktır. Öncelikle kullanmadığınız bir diş fırçası yardımıyla kaşlarınızın çıkış yönüne doğru masaj yapıp, kaş diplerini biraz kızartıyorsunuz. Bu işlem maskenin daha etkili olmasını sağlar. 1 ya da 2 diş sarımsağı havanda ezdikten sonra biraz zeytinyağı ile krem haline getirerek kaşlarınıza maske gibi uyguluyorsunuz. Yarım saat bekledikten sonra yıkayıp sabunlayabilirsiniz. Bu uygulamada gözleriniz çok yandığı için sırtüstü pozisyonda biraz şekerleme yapmak hiç fena fikir değil. Bu maskeyi haftada 1 kez yapabilirsiniz.

Maske ile uğraşmak biraz eziyet gelmiş olabilir ama en etkili yöntemin bu olduğunu tekrar hatırlatalım. Sarımsakla ilgili diğer bir yöntem ise 1 diş sarımsağı ikiye bölün. Yarısını sol kaşınız, yarısını sağ kaşınız için kullanacaksanız. Sarımsağın iç kısımlarını kaşlarınızın çıkış yönüne sürerek masaj yapıyorsunuz. Sarımsağı kaşınıza sürerken iyice bastırarak içerisindeki suyun da çıkıp bölgeye nüfus etmesini sağlamalısınız. Daha sonra az miktar zeytinyağını cezvede ısıtarak kaşlarınıza kulak temizleme çubuğuyla sürüyorsunuz. Bu işlemi her gece yatmadan önce yapmalısınız. Sabah kalktığınızda kaşlarınızı sabunla yıkayın. Sarımsak kokusundan çok rahatsız oluyorsanız sarımsak yağı ile zeytinyağını karıştırarak da aynı işlemi yapabilirsiniz.

Bitkisel Yağlarla Kaş Kalınlaştırma Yöntemi

Kulak temizleme çubuğu ya da parmaklarınız yardımıyla zeytinyağı, hint yağı, fındık yağı, badem yağı, çörek otu yağı ya da E vitamini yağı ile günde iki kez uygulama yaparsanız kaşlarınız hem uzayacak hem de gürleşecektir. Bu yağlar kaş köklerini güçlendirir ve uzamasını hızlandırır. Kaşlara bitkisel yağ uygularken hangi yağı kullandığınız çok önemlidir. Çünkü bazı yağlar kaş köklerinim incelmesine ve kaşların dökülmesine neden olur.

Nemlendirici İle Kaşları Kalınlaştırma Yöntemi

Kaşların kalınlaşması için üretilen nemlemdiriciler piyasada mecvuttur. Bu tür nemlendiricilerden alabilir ya da kendi yağlı bir nemlendiricinizi kullanabilirsiniz. Her gece yatmadan önce nemlendiricinizi kaşlarınıza sürün. Bir süre sonra kaşlarınızı çıktığını farkedeceksiniz.

Fındık İle Kaşları Kalınlaştırma Yöntemi

1 adet fındığı ikiye kırarak tavada ısıtın. Isınan fındığın bir yarısını sol kaşınıza diğer yarısını sağ kaşınıza masaj yaparak kaşların çıkış yönüne doğru sürün. Fındığı ısıtarak uygulanan bu yöntem de kaşlar için oldukça faydalıdır.

Vazelin İle Kaşları Kalınlaştırma Yöntemi

Bitkisel yağlarda olduğu gibi vazelini de aynı şekilde uygulayabilirsiniz. Vazelin, kaşları kalınlaştırma ve gürleştirme özelliğine sahiptir.

Şimdiye kadar anlattığımız doğal yöntemler kaşlarınızın kalıcı olarak kalınlaşmasını sağlayan fakat uzun süre uygulanması gereken yöntemlerdir. Bir de kolay ve geçici çözümler vardır.

Makyaj Teknikleri İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi

Kadınların en çok tercih ettiği yöntemler biridir. Makyajınızı bitirdikten sonra son işlem olarak kaşlarınızı doldurabilirsiniz. Kendi yüz şeklinize uygun olan bir kaş modeli seçmelisiniz. Kaş kalemleri, kaş farları ya da kaş rimelleri ile güzel bakışlara kavuşabilirsiniz. Tabi ki bu geçici bir yöntemdir.

Kaş Kontürü İle Kaş Kalınlaştırma Yöntemi

Bu yöntem doğallığı seven bayanların tercih edebileceği bir yöntem değildir. Ancak hiç kaşı olmayan kadınlar tercih edebilirler. Bu yöntemde kaşlar olduğundan daha koyu ve çevresi yapay olduğu için belirgin bir şekilde ortaya çıkar. 

 Kaşlarınızın kıymetini bilin güzeller.

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.