banner913
banner932
banner1012

Hızla Büyüyen Kozmetik Sektörüne İnat Evde Yapabileceğiniz 11 Makyaj Malzemesi

banner1020

Artık alışveriş çılgınlığına kozmetik sektörü de eklendi. Birçok ürünü ihtiyacımız olduğu için değil başka birinden duyduğumuz için alıyoruz ve birçok ürün neredeyse hiç kullanılmadan bozulup çöpe atılıyor. Eğer siz de yüksek fiyatlarla satılan kozmetik ürünleri almak istemiyorsanız birçok ürünü kendiniz evde de yapabilirsiniz. Üstelik daha doğal ve sağlıklı!

banner974
Hızla Büyüyen Kozmetik Sektörüne İnat Evde Yapabileceğiniz 11 Makyaj Malzemesi

banner971

1. Makyaj deyince akla gelen ilk malzeme; ruj

ev-yapimi-ruj
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz ruj için 1 yemek kaşığı bal mumu yada vazelini benmari usulü eritin. İçine 1 tatlı kaşığı gliserin, 1 çay kaşığı vanilya, 1 çay kaşığı kırmızı -ya da istediğiniz bir renk- gıda boyası ekleyin ve karıştırın. Küçük bir kaba koyup buzdolabına koyun. Eğer evinizde bitmiş lipstick kabı varsa onu da kullanabilirsiniz. Donduktan sonra ev yapımı rujunuz hazır. İsterseniz rujunuza renk vermek için kızılcık, dut, ahududu, pancar gibi yiyecekleri kullanabilirsiniz ancak birkaç gün içinde kullanmanız gerekir, uzun ömürlü değillerdir.

2. Göz makyajınız hiç bozulmasın; far bazı

eyeshadow-primer
Cildi yağlı olan kadınların en büyük problemi göz makyajlarının gün içinde bozulması ve eyeliner, rimel gibi ürünlerin göz kapaklarına bulaşması oluyor. Bu duruma çözüm ise far bazları. Evde far bazı yapmak için bir kabın içine 1 çay kaşığı pudra koyun ve kaşıkla ezerek iyice toz haline gelmesini sağlayın. Ardından 1 çay kaşığı fondöten ve 4 çay kaşığı yoğun kıvamlı vücut losyonu ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra far bazınız hazır!

3. Belirgin gözler için; eyeliner

eyeliner
Evde eyeliner yapmak oldukça kolay. Öncelikle rengini vermesi için aktif kömür kapsülü ve eşit miktarda hindistan cevizi yağını karıştırın. Böylece parlak ve siyah bir eyeliner elde etmiş olacaksınız.

4. Parlamayan ciltler için; pudra

pudra
Evde pudra yapabilmek için cildi yatıştırma özelliği de olan nişastayı kullanabilirsiniz. İstediğiniz miktarda nişastayı bir kaba koyun ve cilt renginize göre kakao ekleyerek tonunu koyulaştırın. Az miktar da tarçın ekleyerek daha sıcak ve sağlıklı bir görüntü de elde edebilirsiniz.

5. Dolgun dudaklar için parlatıcı

SONY DSC
Kendi parlatıcınızı yapmak için öncelikle kullanmadığınız rujları istediğiniz renge göre seçerek benmari usulü eritin. Ardından içine 1 tatlı kaşığı bal ekleyin. Ardından dudaklarınızın dolgunlaşmasını sağlayacak şey olan 1 çay kaşığı karabiber yağını, 1 tatlı kaşığı gliserin ve 1 çay kaşığı badem yağı ekleyin. Yoğun kıvam için 2 çay kaşığı vazelin ekleyin ve bu karışımı istediğiniz bir kutuya doldurun. Parlatıcınız hazır!

6. Göz makyajı onsuz olmaz; rimel

Processed with VSCO with n1 preset
Öncelikle yeni bir rimel yapmak için bir rimel kabına ihtiyacınız var. İster boş olarak satılanlardan alabilir isterseniz eski rimel kutunuzu yıkayıp kullanabilirsiniz. Daha sonra bir kabın içine 1 çay kaşığı hindistan cevizi yağı, 1 çay kaşığı e vitamini yağı ve yarım çay kaşığı soya ya da bal mumunu koyun ve karıştırın. Bu malzemeleri benmari usulü eritin. Daha sonra karışıma 3-4 çorba kaşığı aloe vera jeli ekleyin ve iyice karıştırın. Sırada rimele siyah rengini verecek madde var. Karışıma 1 adet aktif kömür kapsülü ekleyin. Bu karışımı ucunda küçük bir delik açtığınız poşete koyup kapın içine sıkabilirsiniz. Rimeliniz hazır!

7. Kusurları kapatalım; BB Krem

fondöten
Evde kullanmadığınız ya da cildinize koyu gelen bir fondöten varsa az miktarda bir kapa sıkın. Üzerine koyduğunuz fondötenden biraz daha az olacak şekilde cilt tipinize göre nemlendirici koyun. Ardından koruyucu güneş kremi ekleyin. Bu ölçüleri 3 çay kaşığı nemlendiriciye 1 çay kaşığı güneş koruyucu olarak ayarlayabilirsiniz. Koyacağınız fondöteni ise istediğiniz rengin tonuna ve bb kremin yoğunluğuna göre ayarlayabilirsiniz. Bu karışı dilediğiniz bir kaba koyun. Kullanıma hazır…

8. Rengarenk göz kapakları; far

eyeshadow-homemade
1 yemek kaşığı kakao, 1 yemek kaşığı pirinç unu, 1 tatlı kaşığı shea yağı koyun ve 10 dakika kadar karıştırın. Eğer shea yağını yoğun olduğu için karıştırmak zor olursa benmari usulü eritip karıştırabilirsiniz. Bu tarifle kahve tonlarında doğal bir far elde etmiş olacaksınız.

9. Taptaze makyajlar için makyaj sabitleyici

Makyaj-sabitleyici-sprey-yapimi
Makyajınızın tüm gün taze kalması ve akmaması için evinizde bir makyaj sabitleyici sprey yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler ise su, gliserin ve tonik. Öncelikle bir sprey şişeye ihtiyacınız var. Evde varsa temizleyip kullanabilir ya da boş kutulardan satın alabilirsiniz. 100 ml bir şişenin dörtte üçüne içme suyu koyun. Geriye kalan 4 de 1’ine ise tonik ekleyin. Daha sonra 5 damla gliserin damlatın. Gliserini daha fazla katarsanız cildiniz daha yağlı görünür. Şişenin kapağını kapatın, çalkalayın ve kullanıma hazır. Buzdolabında saklamanız daha sağlıklı olabilir. Bu ürünü en fazla 3 ay kullanmanızı ve sonrasında yenilemenizi öneriyoruz.

10. Sağlıklı görünmek için; allık

allık
4 tatlı kaşığı dondurularak kurutulmuş ahududu tozu ve 1-2 çay kaşığı arorat nişastasını karıştırın ve istediğiniz rengi elde edene kadar nişastanın miktarını arttırın. Eğer ahududu tozu bulmak yada öğütmek zor olacaksa nişasta ve kakao karışımı da iyi bir bronzer-allık seçeneği olabilir.

11. Belirgin yüz hatları için kontür pudrası (Bronzer)

kontür-pudrası
Biten bir pudra ya da allık kabınızı alkol kullanarak iyice temizleyin. Bu kaba taşmayacak şekilde kakao koyun ve üzerine dibine kadar ıslandığına emin olana kadar alkol ya da kolonya sıkın. Donması için 2 saat bekleyin. Daha sonra üzerine bir peçete koyun ve düz bir şekilde çatlamadan kuruması için bir ağırlık yerleştirin. 2-3 gün bekletin ve bronzerınız hazır!

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.