banner913
banner932
banner1012

Hamilelerin uzak durması gereken güzellik ürünleri

banner1020

Hamileler, kozmetik alışverişi yaparken bu kimyasalları içeren güzellik ürünlerine dikkat etmeli!

banner974
Hamilelerin uzak durması gereken güzellik ürünleri

banner971

Paraben

Paraben çoğunlukla vücut losyonu, şampuan, yüz temizleyici gibi ürünlerde bulunuyor.  Parabenlerle ilgili en önemli endişe, parabenin östrojeni yani kadın üreme sisteminin gelişiminden ve düzenlenmesinden sorumlu hormonları taklit edebilme yeteneğidir. AB, parabenleri çocuklara yönelik ürünlerde yasakladı. Hamile kadınların da bu kimya politikalarını göz önünde bulundurması büyük önem taşıyor. Alışveriş yaparken bu maddeden uzak durmaya özen gösterin.

diy lotion bars: 30 amazing lotion bar recipes ile ilgili görsel sonucu

Pitalik

Pitalik, genellikle oje, parfüm, losyon ve saç spreyinde bulunur.  Bu madde, vücudumuzun normal hormon fonksiyonlarına müdahele edebilir. 

Görsel sonucu

Etanolaminler

Etanolamin maddesi etiketlerde genellikle MEA, DEA, TEA, trietanolamin veya dietanolamin şeklinde yazılıyor ve maskara, saç boyaları, parfüm, güneş kremi, şampuan ve losyon gibi ürünlerde bulunuyor. Bu madde, organ sistemi toksisitesine ve bazı kanserlere neden olabilir. Avrupa Birliği, DEA'yı kozmetik ürünlerde yasakladı. Yapılan bir çalışmada, annenin DEA'ya maruz kalması durumunda, çocukların hafıza fonksiyonunun ve beyin gelişiminin kalıcı olarak etkileneceği vurgulanıyor.

BHT ve BHA Antioksidan

Göz farı, ruj, nemlendirici, bebek bezi kremleri, allık ve pudrada bulunan bu kimyasallar, kozmetiklerde koruyucu madde olarak kullanılır ve hormon bozulmalarına neden olabilir. Yapılan çalışmalarda, hamile kadınları ve bebekleri etkilediği görülmüştür.

paleta heat urban decay ile ilgili görsel sonucu

Retinil Palmitat ve Retinol (A Vitamini)

Nemlendiricilerde ve yaşlanmaya karşı cilt bakım ürünlerinde kullanılan bu kimyasallar cilt kolajeninin parçalanmasını önleyen bir vitamin türüdür ve bu özellik sayesinde popüler bir antiaging ürünüdür. Ancak gebelik sırasında yüksek dozda A vitamini tüketilmesi, doğum kusurlarına neden olacaktır. Doktorlar, gebelik sırasında bu ürünleri kullanmamaları konusunda kadınları uyarıyor. Bazı oral retinoidlerin, reçeteli sivilce ilaçları gibi, fetüs için çok tehlikeli olduğu bilinmektedir ve hamilelik dönemlerinde kullanılması yasaktır.

parlak cilt ile ilgili görsel sonucu

Oksibenzon

Güneş kremi, nemlendirici ve tıraş sonrası bakım kremlerinde bulunan Oksibenzon, vücutta östrojen hormonu gibi davranabilir. Aynı zamanda bu maddede, hayvanlarda sperm üretimini değiştirdiği gözlemlenmiştir. Cildimiz güneş kremi kullandığımızda önemli miktarda oksibenzonu emiyor fakat bu maddenin endometriozis ve alerjik reaksiyonlara neden olabileceği bilinmiyor.

proper ways of caring the skin ile ilgili görsel sonucu

Triklosan

Tıraş kremi, antibakteriyel sıvı sabun ve diş macununda kullanılan bu maddeye hamile kadınlar çok dikkat etmeli. Bu kimyasalın, doğum kusurlarından kansere kadar hormonal dengesizliklere neden olabilen bir endokrin bozucu olduğu açıklandı.

se raser les jambes ile ilgili görsel sonucu

Hidrokinon veya Glutatyon

Cilt aydınlatıcı kremlerde bulunan bu kimyasallar, diğer kimyasal maddelerle karşılaştırıldığında, cildimiz bunları daha kolay emer. Bu yüzden hamilelik esnasında bu maddeyi içeren ürünleri kullanmayı azaltmak en iyi çözüm olacaktır.

İlgili resim

Diazolidinil Üre (Formaldehit)

Güneş kremi, losyon, saç kremi ve şampuan gibi ürünlerde kullanılan Formaldehit, kanserojen olarak görülüyor.

apply sun screen ile ilgili görsel sonucu

1,4-Dioksan (PEG veya Sodyum Laürat Sülfat)

Köpük banyosu, şampuan, sıvı sabun ve saç kremlerinde bulunan bu kimyasal, Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'na göre kanserojen olarak sınıflandırıldı.

Köpük banyosu, ile ilgili görsel sonucu

banner979
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.